اژدهازادهی تمام نشدنی! | نقد و بررسی عنوان The Elder Scrolls V: Skyrim - نسخهی قابل چاپ +- Forum Gamefa | انجمن بازی های کامپیوتری گيمفا (https://forum.gamefa.com) +-- انجمن: آژانس خبری (https://forum.gamefa.com/Forum-%D8%A2%DA%98%D8%A7%D9%86%D8%B3-%D8%AE%D8%A8%D8%B1%DB%8C) +--- انجمن: نقد و بررسی (https://forum.gamefa.com/Forum-%D9%86%D9%82%D8%AF-%D9%88-%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C) +--- موضوع: اژدهازادهی تمام نشدنی! | نقد و بررسی عنوان The Elder Scrolls V: Skyrim (/Thread-%D8%A7%DA%98%D8%AF%D9%87%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D9%87%E2%80%8C%DB%8C-%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%85-%D9%86%D8%B4%D8%AF%D9%86%DB%8C-%D9%86%D9%82%D8%AF-%D9%88-%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%B9%D9%86%D9%88%D8%A7%D9%86-The-Elder-Scrolls-V-Skyrim) |
اژدهازادهی تمام نشدنی! | نقد و بررسی عنوان The Elder Scrolls V: Skyrim - DJ-BisMark - 03-20-2015 با اصطلاح " کلمات در وصف آن ناکام هستند. " آشنایی دارید ؟ شاید این جملهی برگزیدهای باشد که بتوانیم به عنوان مقدمهای برای شاهکاری همچون TES V: Skyrim استفاده کنیم ! عنوانی که در تاریخ 11 نوامبر 2011 توسط Bethesda Softworks منتشر شد و هماکنون هم از آن به عنوان شاهکاری برای تاریخِ بازیهای رایانهای نام میبرند ! حیرتانگیز است ! حدود 4 سال از انتشار رسمی این بازی میگذرد اما حتی با وجودِ نداشتن قابلیت مولتیپلیر هم، تعداد پلیرهای فراوانِ این بازی در جهان جای بحثِ بسیار دارد . هزاران هزار مادهای گوناگون گرافیکی، داستانی و جانبی که هنوز هم توسط گیمران و برنامهنویسها در فضای اینترنت منتشر میشود، موفقیت این عنوان را ثابت میکند ! شاید بشود گفت بهترین کلمهای که در وصف این بازی میتوان استفاده کرد این است : "تمام نشدنی" !
سری Elder Scrolls ها همیشه خاطراتی از سبک نقشآفرینیِ متفاوتی برای ما رقم زدند. حتما Oblivion را بخاطر دارید ؟ عنوانی از این سری که در سال 2006 منتشر شد، که اتفاقاََ موفقیتِ قابلتوجهای برای این سری رقم زد. حال Bethesda با محصولی کامل تر و بهینه تر برمیخیزد. اسکایریم! سبک نقشآفرینی همواره از پرطرفدار ترین سبکها در بین گیمران به شمار میرود ، آیا عنوانی با چنین اختیاراتِ بینقص در نقشآفرینی و همچنین گیمپلی جذاب در کنارِ دنیایی با چنین وسعت عظیم، نهایت قدرت و موفقیت این بازی را نشان نمیدهد ؟ - نبرد با اژدها! حس واقعی اژدهازادگی را منتقل میکند ! -
داستان بازی در جهانِ Tamriel و سرزمینی به نام Skyrim اتفاق میافتد، 200 سال بعد از Oblivion . ماجرا از آنجایی شروع میشود که آلفریک استرمکلاک (Ulfric Stormcloak) ، بزرگپادشاه (High King) را میکشد. و این واقعه ، هرج و مرج و جنگهای داخلی را در اسکایریم پدید میآورد. عدهای از طرف امپراطوری Tamriel به این سرزمین آمدهاند، این عده که خود را Imperials مینامند، معقدند که اسکایریم نیز جزوی از سرزمینِ امپراطوریست، اما در سمت دیگر اکثرِ بومیهای اسکایریم که خود را Nord مینامند، مخالفت میکنند و عقیده دارند که اسکایریم یک منطقهی آزاد است. اما فقط این نیست! مشکل واقعی و داستان اصلی زمانی شروع میشود که شما به همراه چند تن از غریبههای Stormcloak توسط Imperial ها دستگیر شدید و به محل اعـ ـدام میروید. اما دستگیری شما کاملا اشتباهی و از بخت و اقبال بد شماست! زیرا شما فقط یک رهگذر بودید و هیچ ارتباطی با این موضوع نداشتهاید. بگذریم... به محل اعـ ـدام میرسیم، مامورها به ترتیب اسامی را میخوانند. نوبت به شما میرسد ، جلو میآیید ، خود را معرفی میکنید ، مامورها به بیگناهی شما پی میبرند اما همچنان مسر به رای قبلی خود هستند. سر شما به زیر تبر قرار میگیرد، جلاد تبر خود را به قصد ضرب بالا میآورد ، اما ناگهان تاریکی، پیکر خوفناک خود را نمایان میکند و مصیبت اصلی وارد میشود ! اژدها! اژدها به شهر حمله میکند و همه به سمت خانههایشان فرار میکنند ! یکی از سربازان Stormcloak که این واقعه را معجزهای از طرف خدایان برای نجات ایشان از اعـ ـدام میداند ، به شما راه فرار را نشان میدهد . شما موفق میشوید از صحنهی اعـ ـدام بگریزید و به Whiterun میروید. ماجرای اصلی آنجاست که شما به همراه تعدادی از سربازان Whiterun موفق میشوید اژدهایی را در نزدیکی این شهر بکُشید. پس از مرگ اژدها، روح او وارد بدن شما میشود. و آنجاست که همهی حاضرین در آن صحنه، همزمان فقط یک کلمه را زمزمه میکنند: " اژدها زاده ! " از آن پس شما به هویت اصلی خود پی میبرید و میفهمید چه مسئولیت سنگینی بر قبال شماست. کشتن ابر اژدها ، رهبر اژدهایان ، " Alduin " . داستان بازی پیچ و خم بسیاری دارد ، حتی جدا از داستان اصلی، داستانهای فرعی هم هستند که حقیقتا نمیشود از جذابیت آنها هم گذشت! اما گاهی هم کمی نپختگی در جریان داستان بازی دیده میشد که نمیتوان سرسری از آنها هم گذشت. نمره بخش داستانی: 8.5 از 10 - طبیعت بینظیر اسکایریم -
از مهم ترین عناصر موفق برای یک عنوان، ظاهر آن است! همانطور که ظاهر در تمام زمینهها همیشه حرف اول را میزند. ظاهر باید طوری باشد که ما آن را حس کنیم. اسکایریم از موتور جدید Bethesda استفاده میکند، موتوری که برای اولین بار روی این عنوان استفاده شد. طبیعت و وسعت این بازی حیرتانگیز است! جنگلهای زیبا ، آبشار های خیره کننده ، دشتهای وصیع و ... قطعات زیبایی پازلِ این بازی را پدید میآورند. اما همیشه در پازلها ، گاهی قطعات گمشده و نادیده گرفتهای هم وجود دارند. وجود برخی باگها در این بازی به وضوح دیده میشود ، که البته فکر میکنم برای چنین وسعت و اختیاری که در اختیار پلیر قرار میدهد طبیعی باشد. مشکلات گرافیکی و باگهای متعدد این بازی را میتوان با پچ های مختلف بعد از ریلیز بازی رفع کرد اما باز هم کافی نیست. گاهی کمی باگ میتواند از کیفیت مطلوب یک بازی به صورت قابل توجهای بکاهد. اما باز هم نمیتوانیم نکات مثبت گرافیکی این شاهکار را نادیده بگیریم ! طراحی هنری این بازی بینظیر است ! طبیعت دیوانهکننده ، طراحی بی نقص موجودات و نژادهای مختلف ، جزئیات خیرهکنندهی اشیاء و آیتم های بازی و... . نمره بخش گرافیک: 8 از 10 - شفقهای قطبی چشمگیر بازی هنگام شب، دیوانه کننده نیست ؟! -
نمره بخش موسیقی و صداگذاری: 10 از 10 - میدانم، تو یک ماجراجو مثل من بودی، تا زمانی که... لطفا تمامش کن ! -
- غولها ، یکی از مخلوقات عظیمالجثهی اسکایریم -
( نوشتن این نقد برای بنده چیزی حدود 5 ساعت زمان برد ، لطفا در صورت کپی ذکر منبع رو فراموش نکنید. سپاس ) RE: اژدهازادهی تمام نشدنی ! - نقد و بررسی عنوان The Elder Scrolls V: Skyrim - Mobin Ahmadi - 03-20-2015 مقاله ی بسیار جالبی بود. فقط یه چند نکته که دوست دارم بگم: یکی اینکه بهتره به جای گفتن کلماتی مثل " ماد " معادل انگلیسی شون رو به کار ببری. این جوری بهتر جلوه می کنه! دوم اینکه اگه نگی " مولتی پلیر " بهتره. به هر حال این یه واژه ی انگلیسیه! اگه بگی چند نفره زیبا تره. سوم این که در طول نقد بارها و بارها علامت " ! " دیدم که زیاد جالب نیست! درسته باشه خوبه ولی زیاد از حد یه کم زیبا جلوه نمی کنه. راستش در بخش گرافیک با کلمه ی " ظاهر " زیاد حال نکردم و به نظرم اگه معادلاشو به کار ببری بهتر بشه ( در همین بخش به اشتباه نوشتی توجهای در حالی که باید توجهی باشه.) ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- می دونم که این نکاتی که گفتم خیلی سخت گیرانه است ولی برای این که نقدت در حد پرفکت باشه رعایتشون لازمه! به جرئت می تونم بگم که از بین نقد های منتشر شده، جذاب ترین نقدی بود که خونده بودم. اصولا نویسنده های مبتدی برای اولین نقدهاشون این چنین کلمات زیبایی به کار نمی برن ولی با نقد شما خیلی حال کردم. اینکه در پایان هر بخش هم نمره ی مربوطه رو گفتی برام جالب بود. در کل عالی بود. خسته نباشی :) RE: اژدهازادهی تمام نشدنی ! - نقد و بررسی عنوان The Elder Scrolls V: Skyrim - DJ-BisMark - 03-20-2015 (03-20-2015, 04:59 PM)M-ahmady نوشته است: مقاله ی بسیار جالبی بود. فقط یه چند نکته که دوست دارم بگم: سپاس مبین جان ،
توی دو نکتهی اول و دوم منظورت به کار بردن معالات پارسیِ اصطلاحاته دیگه؟ بله درست میگی، درسته این قانون رو در اکثر قسمتهای مقاله رعایت کردم اما چند جاش همین اشکالو داره که دفعه بعدی سعی میکنم بیشتر روی این مورد کار کنم. در مورد نکته سوم هم؛ من اتفاقا مثل تو خیلـــی روی این نکته تاکید دارم و حساسم ! همین علامت تعجب ! اگه نگاه کنی میبینی من تو بعضی از قسمتهای مقاله یه سری از جاهایی که باید این علامت رو میزاشتم رو نزاشتم ! چون دوست ندارم از این علامت زیاد استفاده شه توی مقالههام. ولی خُب چون یه سری از مقالههای نقدِ من کمی هم با چاشنیِ طنز همراهه مجبورم یه سری جاهاش از این " ! " استفاده کنم چون در غیر این صورت یه جورایی خشک به نظر میاد حرفام . بله حرفت درسته ، توجهی صحیحه ، اشتباه املایی بنده بود . --------------------------------------------------------
خواهش میکنم... بنده نقدها و نکات شما رو به چشم "پیشرفت" نگاه میکنم و مطمئنم شما از روی دلسوزی این نکات رو برام ذکر میکنی مرسی ، شما لطف داری
با اینکه مقالهی بنده توسط شما و دوستان مورد قبول واقع شده ، بازم سعی میکنم هر روز بهتر و بهتر شم . البته با پشتیبانی و تشویق شما ! به هر حال این حرفهای شما برای من یک نوع انرژی مثبته و واسه ادامهی راه خیلی بهم انگیزه میده! سپاس! RE: اژدهازادهی تمام نشدنی ! - نقد و بررسی عنوان The Elder Scrolls V: Skyrim - Mobin Ahmadi - 03-20-2015 تکرار می کنم که یکی از بهترین نقد هایی بود که توی فروم دیدم. بدون شک شما استعداد خیلی زیادی داری و نباید با این ایرادهایی که من گفتم نا امید بشی اینایی هم که من گفتم خیلی سخت گیرانه است و من به این دلیل گفتم که برای نقد های بعدیت هیچ گونه اشکالی نداشته باشی. درمورد علامت تعجب، هر چقدر هم جمله ی تاکیدی داشته باشی اگه سعی کنی جمله ها رو کوتاه و گیراتر کنی مطمئنا هم خواننده لذت می بره و هم کیفیت نوشته بالا میره. اینجوری کمتر هم از اون علامت استفاده میشه. RE: اژدهازادهی تمام نشدنی ! - نقد و بررسی عنوان The Elder Scrolls V: Skyrim - DJ-BisMark - 03-20-2015 (03-20-2015, 05:34 PM)M-ahmady نوشته است: تکرار می کنم که یکی از بهترین نقد هایی بود که توی فروم دیدم. شما لطف داری ... تشکر RE: اژدهازادهی تمام نشدنی! | نقد و بررسی عنوان The Elder Scrolls V: Skyrim - Clonel Kovolsky - 03-20-2015 مقدمتون عالی و بی نظیر بود-این بازی واقعا پایان ناپذیره… RE: اژدهازادهی تمام نشدنی! | نقد و بررسی عنوان The Elder Scrolls V: Skyrim - Devil Prince - 03-20-2015 خسته نباشید دوست عزیز... واقعا چطور جرات کردی به نقد اسطوره ی دنیای گیم بپردازی؟ ها؟ جواب بده...(شوخی کردم) اول از همه باید بگم که قلم فوق العاده روانی داری و اگه تحت تعلیم افراد متخصص قرار بگیری(که گرفتی)، می تونی به یکی از بهترین های گیمفا تبدیل بشی... چند تا مشکلتو میگم امیدوارم ناراحت نشی (حقیقتا هدفم بهتر شدنته نه تحقرت). مقدمه ات عالی بود ولی بی نقص نبود. اگه در مورد نسخه های قبلی هم یه توضیحی می دادی بی نقص می شد. چیزی که از همون اول نظر منو جلب کرد، جمله بندی فوق العاده حرفه ای شما بود (چیزی که هنوز بعضی اعضای تحریریه ی اصلی سایت توش مشکل دارن!!!) بخش داستانی رو فقط تعریف کردی (البته خیلی قشنگ اینکارو انجام دادی). ولی در واقع تحلیلش نکردی که ایشاالله اساتید آموزش های لازم در این بخش رو ارائه خواهند داد.( سوالی در این مورد داشتی، در خدمتم) کاش یکم بیشتر در مورد گرافیک توضیح می دادی چون واقعا کم کاری کردی در حق این اسطوره . گیم پلی این عنوان رو اگه بخواهیم به رشته ی نقد ببریم، یه کتاب 200 صفحه ای میشه نوشت ولی تو حداقل 5 صفحه شو می نوشتی. ولی با این حال همین قدری هم که نوشتی قابل تقدیره. یه چیزی که تو نقدت دیدم اینه که ترکیب خاصی از نوشتار محاوره ای و ادبی رو به کار بردی که دلم نمیاد بگم اشتباهه. به هر حال هرکی یه سبکی داره دیگه...(این سبک واقعا دلنشینه؛ حداقل واسه من) مثالا با این جملت کاملا ارتباط برقرار کردم: نقلقول: فقط کافیست ترکشی از جادوی شما که به سمت اژدها پرتاب شده ، به گوشهای از زره یکی از نگهبانان شهر بخورد... کل شهر، اژدها را بیخیال شده و به شما هجوم میآورند!ته مایع طنزش که فوق العاده بود. قشنگ دردمو زنده کردی. خدا بگم چیکارت کنه... چیزی که قابل تقدیره، تعادلی هست که بین سبک محاوره ای و ادبی نوشتت بر قرار کردی... و اما بخشی که منو به طرز عجیبی تحت تاثیر قرار داد، موسیقی و صداگذاری بود؛ به طرزی که اشک در چشمام خیمه زد. شاید دلیلش عظمت این بازی باشه. البته شما هم به عنوان یک منتقد (ترجیح میدم بگم راوی کار بلد) به بهترین نحو این بخش رو توضیح دادی طوری که اونایی بازی رو تجربه نکردن، توجیح و خاطرات افرادی مثل من رو زنده کرد ( دوباره گریم در اومد). راستی اون تصویر آخر واسه نکات مثبت و منفی واقعا فوق العاده است(به ما هم یاد بده بی زحمت) در کل خسته نباشی و آرزوی بهترینا رو برات دارم... :D با هر چی آقای M- Ahmady گفت هم موافقم.... عید همتون مبارک پیشاپیش...امیدوارم هرچی از خدا می خواهید نصیبتون کنه... .....MA 77 Out RE: اژدهازادهی تمام نشدنی! | نقد و بررسی عنوان The Elder Scrolls V: Skyrim - BadBoy4Ever - 03-20-2015 نقدت خیلی خوب و دلچسب بود دادا فقط شرمنده من زیاد با تیترت نتونستم ارتباط برقرار کنم دقیقا منظورت از اژدهازاده ی تمام نشدنی چیه ؟ شاید من متوجه نشدم RE: اژدهازادهی تمام نشدنی! | نقد و بررسی عنوان The Elder Scrolls V: Skyrim - DJ-BisMark - 03-20-2015 (03-20-2015, 08:04 PM)Clonel Kovolsky نوشته است: مقدمتون عالی و بی نظیر بود-این بازی واقعا پایان ناپذیره… سپاس از لطف شما (03-20-2015, 08:52 PM)MA 77 نوشته است: خسته نباشید دوست عزیز... سپاس محمد امین جان ...
لطف داری ... تمجیدت منو تحت تاثیر قرار داد . بله درسته ، بخش گرافیکی و گیمپلی این عنوان جای بحثِ بسیاری داره خصوصاََ گیمپلی که کتاب 300 صفحه که هیچ، دنیایی داره برا خودش! ولی خُب همونطور که در جریانی این فقط یک پروژه موقتی برای آکادمیه و نقد و بررسی کامل و رسمی نیست. آره ، آخه میدونی من دلم نمیاد وقتی مقاله برای چنین شاهکارهایی مینویسم ، نوشتههام خیــلی خشک و رسمی به نظر بیان ! مخصوصا اینکه خوانندههای این مطالب اکثراََ گیمرهان (همشون تقریبا دیگه!) و به نظرم لازم نیست تو بخش نگارشی، خــیلی هم زیادی خشک و رسمی کار کرد ! ها ها :))) بله درسته، من سعی میکنم توی مقالههام کمی هم از چاشنی طنز استفاده کنم که خواننده هنگام خوندن مقاله احساس خستگی نکنه. شما لطف داری عزیزم... بنده فقط یک نویسندهی عادی ام! مخلص شما . . . اون عکس آخر هم (بخش نمرات) فقط کمی به مهارت فتوشاپ احتیاج داره که اگه کمکی لازم داشتی بنده در خدمتم . مرسی از نظرت سال نو مبارک (03-20-2015, 09:52 PM)badboyX نوشته است: نقدت خیلی خوب و دلچسب بود دادا سپاس کسری جان ،
تیترِ مقاله از کلمهای که برای توصیف این بازی استفاده کردم ریشه میگیره " تمام نشدنی! " و از اونجایی که داستان بازی کلاََ بر محور شخصیت اصلی یا اژدهازاده میچرخه، این دو کلمه رو با هم ترکیب کردم به عنوان تیتر این مقاله قرار دادم. RE: اژدهازادهی تمام نشدنی! | نقد و بررسی عنوان The Elder Scrolls V: Skyrim - HAPPY1 - 03-21-2015 نقد خوبی بود امید وارم که به چیزی که لیاقتشوداری برسی |