04-04-2020, 11:59 AM
قسمت اول :
نصب اندروید استودیو
نصب Android Studio
جهت شروع ابتدا روی فایل نصبی Java SE Development Kit کلیک کرده و آن را اجرا کنید. سپس با کلیک روی Next مراحل نصب را طی کرده و مسیر ذخیره آن را به خاطر بسپارید؛ چرا که ممکن است در آینده به آن نیاز پیدا کنید. پس از آن نوبت به نصب برنامه Android Studio میرسد که بسیار آسان است. بدین منظور تنها کافیست تا فایل نصبی را اجرا کرده و با کلیک روی گزینه Next مراحل نصب را تکمیل کنید. توجه داشته باشید در هنگام نصب حتما تیک گزینه Android SDK را بزنید. به صورت پیش فرض برنامه Android Studio در مسیر AppData\Local که یک پوشه مخفی است، ذخیره میشود. بنابراین توصیه میکنیم که در هنگام نصب مسیر ذخیره را تغییر دهید. لازم به ذکر است که فرایند نصب اندروید استودیو ممکن است کمی زمان بر باشد.
اندروید استودیو
ایجاد پروژه در اندروید استودیو
پس از نصب برنامههای ذکر شده، نوبت به ایجاد پروژه میرسد. جهت توسعه اپلیکیشن در برنامه Android Studio (اندروید استودیو) و ایجاد پروژه باید مراحلی را که در ادامه به آنها اشاره خواهیم داشت، طی کنید.
در ابتدا به منظور ایجاد یک پروژه جدید در برنامه اندروید استودیو روی منو در قسمت فوقانی کلیک کنید. سپس به ترتیب روی گزینههای File ،New و پس از آن New Project کلیک کنید. بدین ترتیب از شما خواسته میشود تا یک نام و دامنه شرکت را برای اپلیکیشن خود انتخاب کنید.
در مرحله بعدی از شما پرسیده میشود که اپلیکیشن مورد نظر خود را برای چه نوع دستگاهی توسعه میدهید. اگر تمایل دارید تا اپلیکیشن شما تنها در گوشیها و تبلتهای قابل استفاده باشد، گزینه Phone And Tablet را انتخاب کنید. از طرف دیگر اگر مایل هستید اپلیکیشن شما از تلویزیون و ساعتهای هوشمند نیز پشتیبانی کند، نیاز است تا در این بخش تیک گزینههای Wear و Watches را هم بزنید.
در بخش Minimum SDK میتوانید حداقل ورژن اندرویدی که اپلیکیشن شما از آن پشتیبانی میکند را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که هر چه مقدار Minimum SDK پایین باشد و اپلیکیشن شما از ورژنهای قدیمیتر اندروید پشتیبانی میکند، کاربران بیشتری قادر به خرید و استفاده از اپلیکیشن شما خواهند بود.
اندروید استودیو
در مرحله بعدی نوبت به اضافه کردن Activity به اپلیکیشن میرسد. به طور کلی اپلیکیشنها از Activity تشکیل میشوند. بدین معنی که کاربر محتویات اپلیکیشنها را به صورت Activity مشاهده میکند و از طریق آنها با اپلیکیشن تعامل برقرار میکند. در این بخش اکتیویتیهای متعددی وجود دارد. به عنوان مثال Basic Activities مجموعهای از اکتیویتیهای پیش فرض و پر استفاده همانند دکمه شناور را شامل میشود.
اندروید استودیو
پس از انتخاب Activity با کلیک روی گزینه Next از شما خواسته میشود تا نام Activity و Layout خود را مشخص کنید. فایلهای Activity به زبان جاوا نوشته میشوند و دارای پسوند java هستند. در حالی که فایلهای Layout از زبان XML استفاده میکنند و با این فرمت قابل مشاهده هستند. در صورتی که در حال توسعه یک اپلیکیشن جامع هستید،، در نهایت اکتیویتیهای متعددی با نامهای مختلف خواهید داشت که میتوانند موجب سر در گم شدن شما شوند. بنابراین توصیه میکنیم حتما نامهای مرتبطی برای آنها قرار دهید.
اندروید استودیو
به منظور نامگذاری Activity و Layout قواعد خاصی وجود دارد. جهت نام گذاری Activity هر کلمه با حرف بزرگ انگلیسی شروع شده و از فاصله استفاده نمیشود. از سوی دیگر به منظور نامگذاری Layout از حروف کوچک انگلیسی استفاده میکنیم و برای فاصله بین کلمات باید آندرلاین قرار بگیرد. فایل لایه ظاهری اکتیویتی یا Layout به همراه تصاویر و جلوههای صوتی به پوشه منابع اضافه خواهد شد. همانطور که اشاره کردیم، نام تمام فایلهای موجود در این پوشه باید با حروف کوچک باشد. به همین خاطر به صورت پیش فرض نام activity_main.xml برای فایل xml و نام پیش فرض فایل جاوا MainActivity.java است. در نهایت با کلیک روی گزینه Next اپلیکیشن شما ایجاد میشود. با دابل کلیک روی فایل activity_main.xml و انتخاب Design میتوانید اپلیکیشن خود را مشاهده کنید.
اندروید استودیو
اولین گام مهم برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس اندرویدی آشنایی با نحوه ایجاد پروژه و مراحل اولیه توسعه اپلیکیشن است. همانطور که مشاهده کردید، در این مقاله به توضیح مختصری در رابطه با نصب و ایجاد پروژه در اندروید استودیو پرداختیم. شما با میتوانید با استفاده از این مقاله و نصب اندروید استودیو روی کامپیوتر خود نسبت به توسعه اپلیکیشن اندرویدی مد نظرتان اقدام کنید.