08-27-2019, 08:58 AM
بهجرات میتوان گفت سختافزار بخش بسیار مهمی برای هر کالای دیجیتالی محسوب میشود. فرقی نمیکند که آن محصول یک گوشی هوشمند یا یک لپتاپ حرفهای و توانمند باشد؛ در هر صورت بدون وجود سختافزار به هیچعنوان قادر به استفاده از این مدلها نیستیم. برای همین تقاضای زیادی برای قطعات سختافزاری در بازار وجود دارد که باعث بهوجود آمدن شرکتهای بزرگی مثل کوآلکام، اینتل و AMD شده است. این برندها به تولید تراشههای مختلف میپردازند که میتواند قلب تپنده کالاهای دیجیتال را تشکیل دهد. بهتازگی اخبار و شایعات حاکی از آن هستند که تولید تراشههای ۵ نانومتری از همین حالا شروع شده است و تحقیقات وسیعی در این زمینه در حال انجام است. کوآلکام نیز نقشی اساسی در این موضوع دارد.
همانطور که میدانید کوآلکام یک شرکت فعال در بخش سختافزاری است که در حال حاضر تراشه طیف وسیعی از محصولات شرکتها را ازجمله سامسونگ، شیائومی، وانپلاس و… را تامین مینماید. امروزه در بازار پردازندههای موبایل چیزی بیشتر از معماری اهمیت ندارد. در قیقت شرکتهای فعال در این بخش سعی میکنند تراشههایی با معماری ۷ یا حتی ۵ نانومتری به بازار عرضه کنند. اما سوال اصلی اینجاست که چنین معماریهایی چه تاثیری در دنیای واقعی و تجربه کاربری میگذارند؟ میتوان گفت معماری ۷ نانومتری که در حال حاضر در بعضی از تراشههای بالارده دیده میشوند، نسبت به پردازندههای سالهای قبل که ۱۰ نانومتری یا ۱۲ نانومتری بودند، بسیار کممصرفتر هستند. کممصرفتر بودن نیز موجب میشود تا طول عمر باتری موبایلتان افزایش یابد و ساعتهای بیشتری قادر به دیدن فیلم، بازی کردن و کار کردن با برنامههای مختلف باشید. در نتیجه معماری از هر چیز دیگری مهمتر است. از همین حالا نیز مسابقه ساختن تراشههای کممصرفتر از نمونههای ۷ نانومتری آغاز شده است. کوآلکام هم به این موضوع پی برده و اخبار نشان میدهد که به شرکت تایوانی TSMC سفارش داده تا پردازندههای ۵ نانومتری را تولید نماید. در واقع برند TSMC برای سالهاست که به تولید پردازندههای کالاهای دیجیتال میپردازد و تاحالا با شرکتهای بزرگ بسیاری کار کرده است. تراشههای جدید کوآلکام که اسنپدراگون ۸۷۵ نامیده خواهند شد، توسط این شرکت تولید میشوند و از معماری ۵ نانومتری بهره خواهند برد. به این ترتیب شاهد تراشههایی بسیار کممصرف خواهیم بود که عمر باتری را بهصورت قابلتوجهی افزایش میدهند. اما موضوع تنها به کممصرف بودن ختم نمیشود. بیشک کوآلکام اسنپدراگون ۸۷۵ نسبت به نسلهای قبلی خود مثل اسنپدراگون ۸۵۵ از قدرت بیشتری بهره خواهد برد تا شما بدون نگرانی بازیهای سنگین را اجرا کنید و با برنامههای حرفهای بدون مواجه شدن با کندی سرعت کار نمایید. در حقیقت بهلطف این پردازنده جدید (که در سال ۲۰۲۱ معرفی خواهد شد) شاهد موبایلهای هوشمندی خواهیم بود که از پس تمامی برنامهها و بازیها برخواهند آمد و در عین حال دستگاههای مجهز به این تراشه بهسادگی قادر به برآورده کردن نیازهای شما خواهند بود. اما در این بین نقش نسل پنجم شبکه تلفن همراه نیز پررنگ خواهد بود. همانطور که میدانید امسال این تکنولوژی بیشتر از هر زمان دیگری در مطبوعات مورد توجه قرار گرفت و بهنظر میرسد چند سال دیگر شاهد فراگیر شدن آن باشیم. برای همین باید پردازندهها نیز از این فنآوری پشتیبانی نمایند. کوآلکام نیز به احتمال زیاد قصد دارد تا سختافزار مورد نظر خود را در دو مدل – یکی مجهز به ۵G و دیگر فاقد این تکنولوژی – به بازار عرضه نماید. پردازنده ۵G در گوشیهای هوشمندی قرار خواهد گرفت که از این فنآوری پشتیبانی میکنند.
نظر شما در این مورد چیست؟ آیا بهنظرتان شرکت کوآلکام میتواند زودتر از رقبایی مثل هوآوی، سامسونگ و اینتل پردازندههای ۵ نانومتری را تولید نماید؟ این پردازندهها در کدام گوشیهای هوشمند قرار خواهند گرفت؟ خوشحال خواهیم شد که نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید