12-26-2015, 10:19 PM
(12-26-2015, 10:15 PM)$$Big Bo نوشته است:دیگه اگه اعتراضی داری برو به مدیر کل سایت بگو(12-26-2015, 10:14 PM)SaeedSk0157 نوشته است:(12-26-2015, 10:13 PM)$$Big Bo نوشته است:اینارو که من از خودم در نیاوردم(12-26-2015, 10:07 PM)SaeedSk0157 نوشته است:(12-26-2015, 10:06 PM)$$Big Bo نوشته است: سلام دوستان، میخواسم بدونم چرا استفاده از فعل میباشد رو توی تحریریه ممنوع کردید؟ با توجه به صحبتهای اعضای تحریریهبعضی از فضلا معتقدند که در نوشتههای معتبر فارسی هرگز میباشد بهجای است بهکار نرفته و بنابراین استعمال آن غلط است. به دو دلیل بهتر است از استعمال میباشد بهجای است پرهیخت.
نخست اینکه میباشد و دیگر صیغههای باشیدن در گفتار عادی مردم رایج نیست و البته زبانِ نوشتار —خاصه در مواردی که با مصطلحات علمی و فنی و مفاهیم تخیلی و استعاری سروکار ندارد— هرچه به زبان روزمره نزدیکتر باشد بهتر است (حتی میتوان گفت که یکی از وظایف اهل قلم این است که فاصلهٔ میان زبان گفتار و زبان نوشتار را تا جایی که لطمه به دقایق و ظرایف اندیشه نزد کمتر کنند).
دودیگر اینکه میباشد بهعنوان فعل اسنادی هیچ فرقی با است ندارد و بنابراین نیازی نیست که جانشین آن شود مگر برای پرهیز از تکرار، ولی تکرار فعل را لزوماً نباید از عیوب نگارش دانست (ر.ک: مدخل تکرار فعل از منبع مذکور).
با این همه، گرچه موارد استعمال میباشد بهنسبتِ است بسیار اندک است، ولی بزرگان شعر و نثر فارسی گاهگاه آن را بهجای این بهکار بردهاند:
« چون بوعلی درآمد، شیخ گفت: مارا اندیشهٔ زیارت میباشد »
—اسرارالتوحید
اساسا فعل میباشد، از مصدر باشیدن نمیاد، بلکه از فعل امر بِباش میاد که ب اولش حذف شده و اولش می قرار گرفته و آخرش هم شناسه، پس استفاده ازش هیچ ایرادی نداره
تکرار قعل هم اتفاقا مشکل بزرگیه
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%88%DB%...B%8C%D8%AF
اون پست خودمم ویرایش کردم
تو چیکاره سایتا داری، به مخ خودت فشار بیار
اگه تو خبرای سایت موزجی هم نگاه کنی، میبینی که اصلا از "میباشد" استفاده نمیکنن