05-19-2021, 01:34 PM
؟!
https://b2n.ir/u00742
خبری که این روزها همه را شگفت زده کرده، امکان ورود به جهان های موازی است. دانشمندان و محققان دانشگاه تنسی در حال توسعه دستگاهی هستند که پرتوی ذرات زیراتمی را از طریق یک آهنربای بسیار قوی به یک تونل 15 متری و یک دیوار غیر قابل نفوذ ارسال و این ذرات را به نسخه آینه ای از خود تبدیل کرده و از دیوار عبور دهند.
اگر نتایج این تحقیقات موفقیت آمیز باشد، ثابت می شود جهان ما تنها جهان مرئی موجود نیست و احتمالا نسخه دومی از ما در جهان موازی در حال نفس کشیدن است! قطعا نتیجه این آزمایش می تواند حیرت آور و هیجان انگیز باشد.
جهان موازی چیست؟
ایده جهان موازی یا جهان چندتایی در کتابهای طنز، بازیهای ویدئویی، تلویزیون و فیلمها نیز بسیار پرکاربرد است. کاربردهای مختلف این ایده را میتوان در انیمیشن دیجیمون یا مجموعه پیشتازان فضا مشاهده کرد.
در واقع دلایل زیادی برای کشف و بررسی جهان موازی وجود دارد که مهمتریناش این است که میتوانیم درک کنیم عالمی که اکنون در آن هستیم و از آن صحبت میکنیم چگونه تشکیل شده است.
هر آنچه از کیهانِ در حدود 13٫7 میلیارد سال پیش میشناسیم یک تکینگی بینهایت کوچک است. در ریاضی نقطهای تکینه است که آن نقطه به صورت ریاضی یا معین تعریف نشده یا رفتار خوبی نداشته باشد؛ به عنوان مثال نامحدود یا غیرقابل دیفرانسیلگیری باشد.
سپس طبق نظریه بیگ بنگ برخی از عوامل ناشناخته باعث گسترش و تورم این نقطه تکینه در فضای سه بعدی شده است. با سرد شدن انرژی عظیم این انبساط اولیه نور شروع به تابیدن کرده است و در نهایت ذرات کوچک شروع به تشکیل تکههای بزرگتری از ماده که امروز میشناسیم مانند کهکشانها، ستارهها و سیارات کردهاند.
نظرات مختلف درباره جهان های موازی
عالمهای بیکران
نظریه عالم بیکران یا Infinite Universe بیان میکند که فضا-زمان صاف است. در حقیقت ما نمیدانیم که شکل فضا-زمان دقیقاً چگونه است اما این نظریه بیان میکند که این عالم صاف است و برای همیشه ادامه دارد. این احتمال وجود بسیاری از عالمهای دیگر را در خارج از این عالم فراهم میکند. اما با در نظر گرفتن این موضوع این امکان وجود دارد که جهانها شروع به تکرار کنند. دلیل این امر این است که ذرات تنها از جهات و راستاهای خاصی قابل جمع شدن و تجمیع هستند.
عالمهای حبابدار
نظریه دیگر برای جهان موازی از نظریه تورم ابتدایی عالم نشات میگیرد. بر اساس تحقیقات کیهان شناس دانشگاه تافتز «الکساندر ویلنکین» (Alexander Vilenkin)، با نگاه کردن به فضا-زمان به عنوان یک کل متوجه میشویم که بعضی از مناطق فضا مانند نقطهای که در آن انفجار بزرگ رخ داده و عالم ما تشکیل شده است دچار توقف تورم شدهاند. این در حالی است که سایر نقاط فضا متورم و بزرگتر میشوند.
بنابراین اگر جهان خودمان را به عنوان یک حباب تصور کنیم این حباب در شبکهای از فضاهای حباب مانند قرار گرفته است که برخی بیشتر و برخی کمتر متورم شدهاند و نکته مهم برای این نظریه این است که در این نظریه قوانین فیزیکی در عالمهای متفاوت بسیار متفاوت هستند و به گونهای متفاوت شرح و بسط داده میشوند زیرا این عالمها به هم پیوسته نیستند.
عالمهای دختر
چندین جهان میتوانند از تئوری و قوانین مکانیک کوانتوم (چگونگی رفتار ذرات زیراتمی)، به عنوان بخشی از تئوری عالمهای دختر پیروی کنند. اگر قوانین احتمال را در نظر بگیرید متوجه میشوید که برای هر نتیجهای که میتواند ناشی از یکی از تصمیمات شما باشد طیف وسیعی از جهانها وجود دارد که در هر یک از آنها یک نتیجه از تصمیم شما وجود دارد. بنابراین در یک جهان ممکن است شما موقعیت شغلی در چین را قبول کنید و در یک جهان دیگر ممکن است آن را رد کنید و منتظر فرصت بهتری بمانید. هر دو نتیجه تصمیم شما در جهانهای دختر در حال رویداد است.
جمع بندی
وجود جهان های موازی و تصور اینکه ما در جهان تنها نیستیم، برای مردم عادی یک رویای مرموز و حیرت انگیز است، اما دانشمندان سخت در تلاش هستند تا این رویا را به واقعیت تبدیل کنند. می توانید جدیدترین مطالب دنیای تکنولوژی را در لینکدین ما هم بخوانید. https://b2n.ir/u00742