فرض کنید بتوانید بازیهای معروف کنسولی را نه فقط در اتاقتان، بلکه روی تلفن همراه در اتومبیل و خیابان هم اجرا کنید، به دنیای مایکروسافت xCloud خوش آمدید! دیگر نگران هزینهی سختافزار گرانقیمت یا خرید بازی هم نخواهید بود. بازیها، همیشه و همهجا در دسترس شما هستند. این آرزوی خیلی از گیمرها است. بعد از معرفی کنسول بازی ابری شادو و سرویس کلاود گیمینگ گوگل استادیا، این بار به سراغ سرویس گیمینگ ابری مایکروسافت رفتیم. در ادامه با پلی پاد تی وی همراه باشید تا بیشتر دربارهی این کنسول بازی ابری بدانید.
تاریخچهی Xbox Cloud Gaming
مایکروسافت یک نام آشنا نه فقط برای گیمرها، بلکه برای همهی جهان است. xCloud کنسول کلود گیمینگ مایکروسافت است که از سال 2001 وارد بازار شد و تا امروز با تغییرات فناوری پیشرفتهای زیادی کرده. ایدهی سرویس کلود گیمینگ ابتدا در سال 2016 به ذهن اعضای مایکروسافت رسید و بالاخره در سال 2019 این غول تکنولوژی نقشهی جدیدش را به همه نشان داد. زمانی که Forza Horizon 4 را روی گوشی هوشمند اندروید با کنترلر Xbox اجرا کردند، در سال 2020 این پروژه وارد گوشیهای هوشمند اپل هم شد.
پروژهی کلود گیمینگ مایکروسافت اول از ایالت متحده شروع به کار کرد و بعد در سال 2020 به سراسر اروپا و برخی کشورهای آسیایی مانند کرهی جنوبی هم راه یافت. امروز از استرالیا تا کانادا، در 140 کشور کاربران میتوانند از این پروژه بهرهمند شوند. Xbox Cloud Gaming را قبلا با Project xCloud میشناختند و به xCloud هم معروف است.
گیمینگ ابری مایکروسافت xCloud چطور کار میکند؟
مایکروسافت بازیها را با سرورهای خود که با Azure Cloud پیادهسازی شده، روی دستگاه شما استریم میکند. Cloud Gaming به این صورت کار میکند که بازی با سختافزارهای مایکروسافت در فضای ابری ایجاد میشود؛ بعد نتیجهی رندر شده با اتصال به اینترنت روی نمایشگر گوشی نشان داده میشود. اینطوری شما میتوانید بازیهای سنگین را هم بدون مشکل روی تلفن همراه هوشمند اجرا کنید.
xCloud چه بازیهایی را پوشش میدهد؟
گنجینهی Xbox Game Pass در حال حاضر 358 بازی ابری را در خود دارد. از Halo تا Forza Horizon 4 ، این سرویس گیمینگ ابری مایکروسافت مورد استقبال گیمرها قرار گرفت. بخصوص آنهایی که نمیتوانند دست از بازی کردن بردارند، این سرویس همهجا، همیشه بازیها را در اختیار آنها قرار میدهد.
مواد لازم برای استفاده از کنسول بازی ابری xCloud
1. اول از همه به اشتراک Xbox Game Pass Ultimate نیاز دارید.
2. در درجهی دوم به کنترلر ایکس باکس مجهز به بلوتوث نیاز خواهید داشت.
3. شما میتوانید بازی را در گوشی اندروید، iOS، کنسولهای xbox، ویندوز و MacOS بازی کنید. اعضای تیم مایکروسافت در تلاش هستند تا امکان کلاود گیمینگ را در تلویزیونهای هوشمند هم فراهم کنند.
سرعت اینترنت لازم برای دانلود برنامه xCloud در آیفون 10 مگابیت، در آیپد هم 20 مگابیت در ثانیه است. در دستگاههای اندروید سرعت دانلود حداقل 7 مگابیت بر ثانیه خواهد بود. در خصوص کاربران PC هم باید از سیستم عامل ویندوز 10 با سرعت دانلود 20 مگابیت بر ثانیه استفاده شود.
Xcloud در ایران
درست است که با بازی ابری هزینههای شما کاهش چشمگیری پیدا میکند، اما به این معنا نیست که نباید هیچ پولی بپردازید. معمولا سرویسهای کلاود گیمینگ هزینهی اشتراک ماهانهای از کاربران دریافت میکنند. هزینهی اشتراک ماهانهی Xcloud هم 15 دلار در ماه است. البته که خرید کنترلر بلوتوث هم که جدا است.
کنسول بازی ابری در ایران
اگر هزینهی بالای Cloud Gaming و تهیهی نسخههای خارجی شما را ناامید کرده، ما نسخهی ایرانی Xcloud را به شما معرفی میکنیم. کنسول بازی ابری پلی پاد امکان اجرای بازیهای معروفی از فیفا 22 تا Halo را برای کاربران خود فراهم کرده است.