07-02-2019, 10:22 PM
صنعت بازیهای ویدئویی در حال حاضر با مشکلات کوچک و بزرگ زیادی دست و پنجه نرم میکند. یکی از این مشکلات به سیاستهای شرکت اپیک گیمز (Epic Games) و تلاش آنها برای انحصاری کردن بازیها در فروشگاه جدید خود مربوط میشود. نظرات متفاوت و مختلف زیادی در این زمینه وجود دارد ولی آقای تیم سوینی (Tim Sweeney)، مدیر ارشد اجرایی شرکت اپیک گیمز، از سیاستهای مالی خود و میزان سود دریافتی از توسعه دهندگان به عنوان دلیل اصلی این تصمیم یاد کرده است.
تمامی فروشگاههای دیجیتالی از زمان تاسیس، ۳۰ درصد از سود حاصل از فروش محصولات را از توسعه دهندگان دریافت میکردند ولی فروشگاه اپیک گیمز تنها ۱۲ درصد از سود را برای خود برمیدارد. شرکت پارادوکس اینتراکتیو (Paradox Interactive)، یکی از ناشرین بزرگی است که از این سیاست پشتیبانی کرده و به تحسین شرکت اپیک گیمز پرداخته است.
آقای فردریک وستر (Fredrik Wester)، یکی از مدیران ارشد شرکت پارادوکس اینتراکتیو، در جریان یک پنل به میزبانی GamesIndustry، سیاست مالی تقسیم سود به نسبت ۳۰ به ۷۰ در فروش دیجیتالی که براساس فروش فیزیکی طراحی شده است را «گستاخانه» خواند. آقای وستر به صراحت بیان کردند که منظور ایشان تمامی فروشگاههای دیجیتالی است و تفاوتی در این زمینه بین سونی، مایکروسافت، اپل و یا دیگر شرکتها وجود ندارد.
نقلقول:من فکر میکنم که تقسیم سود به شکل ۳۰ به ۷۰ گستاخانه است. من باور دارم که مالکین پلتفرمها پول بسیار زیادی دریافت میکند. تمامی اعضای رسانه که در اینجا حضور دارند میتوانند این حرف را از قول من نشر دهند.
ایشان در ادامه و در خصوص تفاوت توزیع فیزیکی و دیجیتالی بازیها گفتند:
نقلقول:این موضوع به طور حتم ارزش بحث و بررسی را دارد. کاهش سود دریافتی از ۳۰ درصد به ۱۲ درصد میتواند برای ناشرین و به خصوص توسعه دهندگان و بازیسازان مستقل و کوچک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار باشد. با این حال، سوال اینجا است که آیا این تصمیم منطقی و عملی است؟ فروشگاه استیم به عنوان پرچمدار و پیشرو در زمینهی توزیع دیجیتالی بازیها برروی پلتفرم رایانههای شخصی در طول دو دههی گذشته و از زمان تاسیس، امکانات بسیار زیادی را به فروشگاه خود اضافه کرده است. آیا چنین پیشرفتی با وجود دریافت سود ۱۲ درصدی به جای ۳۰ درصد عملی بود؟ به هر حال باید منتظر ماند و دید سیاستهای مالی شرکت اپیک گیمز در نهایت چه نتیجهای خواهد داشت. آیا استیم نیز میزان سود دریافتی خود را کاهش میدهد یا این که اپیک گیمز دست از انحصاری کردن بازیها برمیدارد؟آن موضوع به نسخهی فیزیکی مربوط میشد. آن کار (توزیع فیزیکی بازی) بسیار هزینهبر بود. این کار (فروش دیجیتالی) هیچ هزینهای ندارد. شرکت اپیک گیمز کار فوقالعادهای برای همهی صنعت انجام داده است؛ چرا که شما ۸۸ درصد از سود را دریافت میکنید. این حرکت فوقالعاده بود. من از شما بسیار تشکر میکنم.