12-30-2018, 02:25 PM
(آخرین ویرایش: 12-30-2018, 02:25 PM، توسط White Beard.)
گزارش: کنسولهای نسل بعدی بین ۸ تا ۱۲ گیگابایت RAM خواهند داشت
نویسنده: حمید کوهپیما
با افزایش شایعات و اخبار مربوط به کنسولهای نسل بعدی، سوال مهمی که در ذهن همهی بازیبازان شکل گرفته مربوط به سختافزار این کنسولها است. در گذشته و با انتشار هر کنسول جدید، شاهد یک جهش رو به جلو در زمینهی قدرت سختافزاری کنسولهای هر دو شرکت مایکروسافت و سونی بودهایم. از آنجا که در این نسل شاهد سنتشکنی هر دو شرکت و عرضهی کنسولهای میاننسلی از سوی آنها بودیم، سوال اینجا است که کنسولهای نسل بعدی چه میزان از کنسولهای ایکسباکس وان ایکس و پلیاستیشن ۴ پرو قویتر خواهند بود.
وبسایت Gamingbolt به سراغ یکی از افراد باسابقه در صنعت بازیهای ویدئویی رفته و در این باره از شخص سوال کرده است. آقای مارک آندره جوتراس (Marc Andre Jutras) که سابقهی ۱۵ سال فعالیت در صنعت بازیهای ویدئویی و همکاری با شرکتهای بزرگی مانند یوبیسافت (Ubisoft) را در کارنامه دارد، در مصاحبهی اخیر خود با این وبسایت بیان کرده است که میزان حافظهی RAM کنسولهای نسل بعدی بین ۸ تا ۱۲ گیگ خواهد بود. به گفتهی آقای جوتراس، از آنجا که تقریبا هیچ یک از بازیهای موجود در بازار نیازی به حافظهی ۱۶ گیگابایتی ندارند، کنسولهای نسل بعدی جهش زیادی در این زمینه نخواهند داشت.
نقلقول:من فکر نمیکنم که شاهد ۱۶ گیگابایت حافظه برروی کنسولهای نسل بعدی باشیم. به خصوص که بسیاری از بازیهای موجود از این میزان حافظه استفاده نمیکنند. من فکر میکنم که نسل بعدی از ۸ تا ۱۲ گیگابایت حافظه بهره خواهد برد. در مقابل، شاهد تمرکز برروی پردازندهی کنسولهای خواهیم بود. اگر در نسل بعد شاهد یک پردازنده مانند Ryzen 2600 یا چیزی مشابه آن باشیم، من متعجب نخواهم شد. این پردازنده کنار قیمت پایین و پایداری بالا از تعداد هستههای قابل قبولی بهره میبرد.
آقای جوتراس به این موضوع نیز اشاره کردند که در نسل بعدی کنسولها با هدف رسیدن به کیفیت ۴K، به جای استفاده از یک حافظهی متمرکز شاهد حضور میزان بالایی از حافظه اختصاصی VRAM خواهیم بود. به اعتقاد آقای جوتراس، میزان حافظهی اختصاص یافته به بخش گرافیک کنسولهای نسل بعدی بیشتر از ۸ گیگابایت خواهد بود.
نقلقول:یکی از تفاوتهایی که در نسل بعدی شاهد آن خواهیم بود، تمرکز برروی میزان VRAM است. در حال حاضر محدودیت اصلی برای رسیدن به کیفیت ۴K توسط این بخش اعمال شده است؛ چراکه پردازش فریمها با کیفیت ۴K به فضای حافظهی بسیار زیادی نیاز دارد. به همین دلیل من فکر میکنم که در نسل بعدی برخلاف کنسول پلیاستیشن ۴، شاهد استفاده از حافظهی مشترک نخواهیم بود. استفاده از چنین سیستمی (حافظهی مشترک) محدودیت زیادی برای شما ایجاد خواهد کرد. شما شاهد استفاده از VRAM بسیار بالاتری خواهید بود تا بتواند از کیفیت ۴K و کیفیتی که بعد از آن در کنسولها استفاده خواهد شد، پشتیبانی کند. اگر در پلیاستیشن ۵ از ۸ گیگابایت حافظهی RAM و ۸ گیگابایت حافظهی VRAM استفاده شود، من تعجب نخواهم کرد.
اگرچه هنوز اطلاعات دقیقی از کنسولهای نسل بعدی منتشر نشده است ولی همانطور که آقای جوتراس گفتهاند به احتمال زیاد شاهد استفاده از حافظهی مشترک در کنسولها نخواهیم بود. از آنجا که در انتشار کنسولهای میاننسلی، رقابت دو شرکت برروی ارائهی کیفیت ۴K بود، به احتمال زیاد شاهد استفاده از پردازندههای گرافیکی قدرتمند در کنار حافظهی اختصاصی بالا در کنسولهای نسل بعدی خواهیم بود. با این حال باید تا معرفی رسمی کنسولهای نسل بعدی و انتشار جزییات سختافزاری آنها منتظر بمانیم و ببینیم دو شرکت مایکروسافت و سونی چه برنامهای برای نسل بعدی خود در نظر گرفتهاند.
نظر شما در مورد کنسولهای نسل بعد چیست؟!؟!