بسم الله رحمن الرحیم
پلی استیشن یا ایکس باکس ؟؟؟ مسئله این است | بررسی دقیق و ریز به ریز کنسول ها و عناوین نسل هشتم بازی های ویدئویی
==============================
مطمئنا برای هر گیمر و بازیبازی از هر گوشه و کنار این کره خاکی که بازی کردن با هر نوع کنسول و پلفترم جزو فعالیت های اصلی هر روز زندگی شان شده روز های اول رونمایی و انتشار کنسول ها و عناوین نسل بعد این عرصه و صنعت بسیار مهم ، به یاد ماندنی و خوشحال کننده میباشد ؛ روز هایی که از هر گوشه و کناری خبر ها ، تحلیل ها ، شایعات و بحص های حاشیه ای زیادی در مورد کنسول ها ، پلفترم ها و بازی های لانچ و غیر لانچ نسل بعدی شرکت های مختلف این عرصه به بیرون درز کرده و هر کدام به نوبه خود دل گیمران را برده و هر کدام طرافدارانی را برای خود دست پا میکنند . در ابتدا میبایست یاد اوری هایی درباره نسل هفتم این عرصه دشته باشیم ، نسلی که پشت سر گذاشتیم یعنی نسل هفتم بازی های ویدئوی با ورود کنسول xbox 360 در سال 2005 شروع و به انتشار رسیدن ps 3 و wii u در سال 2006 به اوج خود رسید . هر 3 کنسول فروشی عالی داشته و فاصله بین کنسول برتر یعنی Wii با رقبا نیز نجومی نبود. حدود 6 سال بعد شرکت سازنده کنسول موفق و محبوب wii که موفقیت های پی در پیی را به ارمغان اورد یعنی نینتندو با عرضه کنسول دستی و نسل بعدی خود یعنی وی یو به بازار جهانی نتوانست ان طور که باید مانند وی موفقیت های قابل قبولی را چه در میان گیمرین و ه در میان منتقدین کسب کند و با فروشی نا امید کننده رو برو شد . البته موج دوم بازیهای این کنسول در راه بوده و با عرضه نسخههای جدید از سری بازیهای محبوبی چون Mario، The Legend of Zelda، Super Smash Bros و ... میتوان با دید بهتری به کنسول نگاه کرد. با این حال تا حدود 1 ماه دیگر کنسول های نسل بعدی هر سه شرکت نینتندو ، سونی ، و مایکروسافت به انتشار میرسند . رقابتی که قند را در دل گیمرین اب کرده و طرفداران این عرصه را بی صبرانه منتظر فرا رسیدن این رقابت بزرگ نگه داشته است . با توجه به اینکه در قبل تعاریفی در راستای نسلی که پشت سر گذاشتیم یعنی نسل هفتم داشتم میبایست تعاریف مختصر دیگری از کنسول ها و عناوین نسل بعدی این عرصه داشته باشم تا به درک هرچه بیشتر این نوشته کمکی کرده باشم . کنسول PlayStation 4 قرار است در تاریخ 15 نوامبر (24 آبان) در آمریکا و همچنین در تاریخ 29 نوامبر (8 آذر) در اروپا عرضه شود. در سمت دیگر کنسول Xbox One نیز در تاریخ 22 نوامبر (1 آذر) به دست علاقهمندان خواهد رسید. همانطور که با دیدن تاریخهای ذکر شده میتوان فهمید، در بازهای 3 هفتهای شاهد عرضه کنسولها خواهیم بود و میتوانیم منتظر روزهایی بزرگ و به یادماندنی در این صنعت باشیم (در ادامه به بررسی و مقایسه این دو منسول میپردازیم ) . همانطور که میدانید یکی از مهم ترین علل موفقیت کنسول ها و پلفترم ها عناوین انحصاری وی میباشد که برخی از بزرگترینشان نیز در همان اولین روز انتشار به عرضه شدن میرسند که lanuch title نامیده میشوند (در ادامه به بررسی برخی از مهم ترین lanuch titile ها نیز میپردازیم ) از این رو تصمیم من بر ان شد تا در جدید ترین مقاله خود به بررسی 2 کنسول اصلی و عناوین انحصاری در نسل هشتم این عرصه بپردازم . امیدوارم از خواندن این مقاله لذت کافی را ببرید .پلی استیشن یا ایکس باکس ؟؟؟ مسئله این است | بررسی دقیق و ریز به ریز کنسول ها و عناوین نسل هشتم بازی های ویدئویی
==============================
=============================
بررسی و مقایسه مختصری از سخت افزار دو کنسول محبوب مایکروسافت و سونی یعنی ps 4 و xbox one
پردازنده cpu :
در ابتدا باید تعاریفی از پردازنده یا سی پی یو برای درک بیشتر و بهتر گیمرین و کاربران سایت گیمفا که اطلاعات دقیقی در این راستا و اجزای کامپیوتری ندارند داشته باشم . پردازنده یا همان سی پی یو یکی از اجزای کامپیوتری برای اجزای دیجیتال مانند کنسول های بازی ، رایانه های شخصی و خانگی و ... میباشد که فرامین و اطلاعات مورد نظر در رایانه و جزو دیجیتال را مورد پردازش قرار میدهد. امروزه عبارت CPU معمولا برای ریزپردازندهها به کار میرود. مدت زمان انجام یک کار به وسیله رایانه، به عوامل متعددی بستگی دارد که اولین آنها، سرعت پردازشگر رایانه است. پردازشگر یک تراشه الکترونیکی کوچک در قلب کامپیوتر و جزو دیجیتال میباشد و سرعت آن بر حسب مگاهرتز یا گیگاهرتز سنجیده میشود. هر چه مقدار این پارامتر بیشتر باشد، پردازشگر سریعتر خواهد بود و در نتیجه قادر خواهد بود، محاسبات بیشتری را در هر ثانیه انجام دهد. در اصطلاح عامیانه CPU به عنوان مغز رایانه و اجزای دیجیتالی شناخته میشود. خب ، سر اصل مطلب یعنی مقایسه دو پردازنده این دو کنسول میرویم . همانطور که انتظار میرفت شرکت معرفو و محبوب amd سرمایه گذاری و تهیه پردازنده هایی 8 هسته ای را برای هر دو این کنسول هارا بر عهده دارد . همانطور که در قبل ذکر کردم این دو کنسول دارای پردازنده هایی 8 هسته ای از یک نوع مدل میباشند که قدرت این دو کنسول در این حیطه را یکسان میسازد .
==============================
رم ram :
در ابتدا میبایست تعاریف مختصری از رم و چگونگی کار کردن این قطعه در اجزای دیجیتالی برای درک هرچه بیشتر این نوشته برای خوانندگانی که با سخت افزار دیجیتالی اشنایی ندارند داشته باشم . حافظه رم یک نوع محل ذخیره اطلاعات در کامپیوتر میباشد که به کمک آن میتوان به اطلاعات در هر زمانی بدون در نظر گرفتن موقعیت فیزیکی و ترتیب آنها، دسترسی داشت. دادههای موجود در RAM قابل پاک شدن و جایگزینی با دادههای دیگر هستند و هر نوع وقفهای در جریان برق رایانه، موجب از بین رفتن دادههای موجود در RAM میشود. استفاده از این نوع حافظهها، برای نگهداری موقت اطلاعات تا زمان پردازش یا انتقال نتایج به بیرون از رایانه و یا ذخیره در حافظههای جانبی میباشد. خب ، سر اصل مطلب یعنی مقایسه حافظه رم این دو کنسول نسل بعدی میپردازیم . در هر دو کنسول یک رم از نوع 8 گیگابایتی در نظر گرفته شده است که هر دو نشان دهنده قدرتشان میباشند ، ولی یک فرق بین قدرت این دو قطعه وجود دارد ... در کنسول نسل بعدی مایکروسافت یعنی ایکس باکس وان از یک رم 8 گیگابایتی dd r 3 استفاده گردیده است ولی در کنسول سونی اینطور نیست و این شرکت از رمی 8 گیگابایتی از نوع gddr5 استفاده شده است که این عمل باعث هرچه سریعتر شدن این کنسول میباشد . قابل ذکر است طی اعلام مایکروسافت این شرکت 10 درصد به قدرت رم کن پس تا این لحظه این بازی یک سفر به نفع سونی پیش میرود .... (امیدوارم فن های مایکروسافت و کنسولش ناراحت نشن)
==============================
پردازش گر گرافیکی gpu :
مانند قبل با تعریف کارت گرافیک برای کاربرانی که با سخت افزار دیجیتالی اشنایی ندارند شروع میکنم . کارت گرافیک یک کارت توسعه است که تصاویر خروجی را برای نمایشگر تولید میکند. اکثر کارتهای گرافیک، توابع مختلفی مانند شتاب دهندهی رندر صحنههای سهبعدی و دوبعدی، رمز گشایی کردن MPEG-2/MPEG-4، خروجی تلویزیون و یا قابلیت اتصال چند مانیتور را ارائه میکنند. خب به اصل مطلب یعنی مقایسه کات گرافیک دو کنسول میپردازیم . هر دو کنسول از سری کارت گرافیک های amd radoen series بهره میبرند ولی این تمام داشتان نیست !!! توسعه دهندگان برای سرهم بندی هر دو کنسول نیاز به زمان خواهند داشت، و قطعا حتی پس از یک سال بعد از عرضه کنسول ها به بازارها، نمی توانیم برنده واقعی در قسمت گرافیک را اعلام کنیم. نکته ای که ارزش توجه کردن را دارد، این است که توسعه هر کنسول چقدر سخت یا آسان می باشد. در نسل پیشین این دو کمپانی، PS3 در سطح مشخصات گرافیکی برتر از ایکس باکس ۳۶۰ بوده است. اما ایکس باکس ۳۶۰ برای ارتقا و توسعه ساده تر بوده است. بنابراین اکثر مقایسه های پلفترم های بازی اغلب به برتری ایکس باکس ختم می شد.
زمزمه هایی مبنی بر اینکه PS4 مناسب توسعه است، شنیده می شود. در حال حاضر این ویژگی زیاد به چشم نمی آید. این می تواند نشانه دلگرم کننده ای برای PS4 باشد. پس با توجه به انتشارات منتشر در این حیطه نیز ps 4 سر تر از x 1 میباشد و امتیاز بعدی را از ان خود کرد . 0-2
===============================
قیمت گذاری :
پلی استیشن ۴، حدود ۱۰۰ دلار کمتر از ایکس باکس وان قیمت دارد. اما به یاد داشته باشید که ایکس باکس وان دارای Kinect است. لوازم جانبی حرکتی( ps4 PS Move و PS Camera) حتی قابل مقایسه با Kinect نیستند، اما آن ها نیز به طور جداگانه به فروش خواهند رسید. بنابراین بسته به اولویت های شما، قیمت می تواند مزیتی برای ps4 باشد.
===============================
تاریخ انتشار :
در رابطه با تاریخ انتشار باید بگویم ps 4 طبق گفته سونی در روز 15(24 ابان) ماه نوامبر به انتشار میرسد ؛ در رابطه با x 1 نیز باید گفت طبق اعلام مایکروسافت این کنسول نیز در روز 29(8 اذر) ماه نوامبر با فاصله ای 3 هفته ای با کنسول سونی یعنی ps 4 عرضه میشود ، به نظر بنده این کار سونی که کنسول خود را زود تر عرضه میکند بسیار نا امید کننده است چون طبق سیاست های مایکروسافت ممکن مایکروسافت با توجه به کنسول سونی ضعف هایش را پیدا کرده و بعد به عرضه کنسولش بپردازد !!!
===============================
کنترلر :
کنترلر PS4 بالاخره دستخوش تغییر شد!بعد از سال ها کنترلری متفاوت رو تجربه خواهیم کرد.وجود 2 دکمه ی OPTION و SHARE بر روی دسته،کارایی اون رو 2 چندان کرده،دکمه ی آپشن برای آپشن گیم و کنسول و دکمه SHARE برای تبادل ویدئویی که از بازی خود ضبط کرده اید به کار می رود.وجود نواری از PS MOVE در پشت دسته هم بسیار جالب است.این نوار قابلیت تغییر رنگ در هنگام تیر یا ضربه خوردن رو داره.نشان دادن وضعیت سلامت کاربر،تاچ پد برای کنترل بیشتر،همخوانی با PS EYE و ... از دیگر ویژگی های دسته ی PS4 است. در رابطه با کنسول مایکروسافت نیز باید بگویم کنترلر XBOX ONE تغییر چندانی نکرده.فقط در طراحی آن بسیار ابتکار به خرج رفته است.دکمه X وسط دسته به بالای دسته منتقل شده،همچنین رایت استیک و لفت استیک هم نرم نر شده و با انگشتان دست سازگار تر هستند . البته در بسیاری از مجلات و سایت های خوب دنیا کنترلر ایکس باکس وان برتر دانسته شده است !!! که این موضوع نشان دهنده سر تر بودن ایکس باکس در این بخش میباشد .
==============================
هارد :
مانند قبل در ابتدا میبایست تعاریف مختصری از عنوان هارد داشته باشیم . هاد یا هارد دییسک وظیفه شناختن دروایو های کامپیوتری و ذخیریه سازی اطلاعات اصلی کاربران در رایانه را درارا میباشد . خب ، به اصل مطلب یعنی مقایسه هر دو هار دیسک میپردازیم . هر دو کنسول، دارای ۵۰۰ گیگابایت دیسک سخت داخلی می باشند. از لحاظ آینده نگری، PS4 می تواند انتخاب بهتری باشد. مانند PS3، این کنسول نیز اجازه ارتقای هارددیسک را به شما می دهد. اما ایکس باکس چنین قابلیتی ندارد.
هرچند یک راه برای گسترش فضای ذخیره سازی ایکس باکس وجود دارد. می توان از یک هارد درایو خارجی از طریق اتصال USB در این دستگاه استفاده کرد. شما می توانید این درایو خارجی را همانگونه که از درایو داخلی استفاده می کنید، بکار برید. قابل ذکر است PS 4 دارای دو پورت US B 3 میباشد که میتوانید علاوه بر تعویض هاد اصلی هارد اکسترنال نیز به این کنسول اضافه کنید و ایکس باکس وان داارای یک فلش مموری برای افزایش سرعت کنسول دارا میباشد . این موضوع PS 4 را سر تر از ایکس باکس در این حیطه ساخته .
==============================
انداره :
ایکس باکس، کنسول بزرگ تری است. از نظر سطح، ایکس باکس ۲۱ درصد بزرگ تر از پلی استیشن جدید است. این عدد، Kinect جدید را که به همراه هر ایکس باکس وان، عرضه می شود، به حساب نمی آورد.
توجه داشته باشید که ابعاد ذکر شده از ایکس باکس وان به طور رسمی اعلام نشده است، و مبتنی بر محاسبات هوشمندانه ای از PSMania میباشد .
==============================
دیسک درایو :
در سری قبل، PS3 یک مزیت بزرگ نسبت به ایکس باکس ۳۶۰ داشت اینکه از دیسک های بلوری حمایت می کرد. در مورد نسل جدید نگران نباشید، زیرا هر دو کنسول، دسک های بلوری و دی وی دی را اجرا خواهند کرد. بنا براین این قضیه ناشن دهنده یکسان بودن قدرت دو کنسول در این حیطه میباشد .
==============================
==============================
برنده در بخش مقایسه سخت افزاری : PS 4
با توجه به سخت افزار کاملا قدرتمند ps 4 نسبت به x one و قابلیت های بیشتر این کنسول در بخش سخت افزاری مانند اضافه کردن هارد دومی به کنسول یا وجود تاچ پد در کنترلر این کنسول ps 4 در این مقایسه برنده شد .
==============================
بررسی و مقایسه مهم ترین عناوین انحصاری این دو کنسول نسل بعدی :
همانطور که در مقدمه این نوشته ذکر کردم ، علاوه بر سخت افزار قدرتمند در کنسولهای بازی خانگی بازی های انحصاری زیبا نیز جزو مهم ترین و تاثیر گذار ترین عمور در موفقیت شرکت های تولید کننده در این عرصه میباشند . از این رو تصمیم من بر ان شد تا در این بخش از مقاله خود به بررسی مهم ترین ، محبوب ترین و بهترین عناوین لانچ و انحصاری دو کنسول تولید شده توسط سونی و مایکروسافت یعنی ps 4 و x 1 بپردازم .
Play station 4 :
Killzone shadow fall
در نسول گذشته در صنعت بازی های ویدئویی سونی روی دو عنوان لانچ کنسول خود یعنی ps 2 سرمایه گذاری کرد که عبارت بودند از سری بازیهای killzone و عنوان Resistance که با توجه به موفقیت و حبوبیت های نسبی اش به دلیل به دلیل مولتیپلتفورم شدن Insomniac Games نتوانست به حیاط خود ادامه دهد . پس از ان عنوان کیلزون که کار خود را از ps 2 اغاز کرده بود با انتشار نسخه های متعدد از خود چه در نسل ششم و چه در نسل هفتم توانست به یکی از مهم ترین و محبوب ترین fps های سونی تبدیل شده و طرفدران بیشماری را از ان خود سازد . حال با توجه به اینکه این عنوان از بهترین fps های این شرکت میباشد تصمیم سونی بر ان شد تا این عنوان را اولین و مهم ترین عنوان ساخته شده برای ps 4 ساخته و حدود یک ماه دیگر به انتشار برساند . ماجراهای بازی 30 سال بعد از حوادث نسخه سوم و در سیاره Vekta اتفاق خواهد افتاد، جایی که ساکنین Helghan اجازه سکونت در آن را پیدا کردهاند و بنابراین شاهد زندگی Helghastها و Vektanها در کنار یکدیگر خواهیم بود. به سادگی میتوان حدس زد که این همزیستی مسالمتآمیز نخواهد بود و بعد از چند سال جنگ سرد بین دو گروه درگرفته و حتی دیوار بلند بین آنها (به سبک دیوار برلین، ولی با ارتفاعی دهها برابر آن) نیز مانع وخیم شدن اوضاع نخواهد شد. گیم پلی نیز در این عنوان شاهد دستخوش های سونی بوده و تغییراتی از جمله سنگرگیری و نبردهای نزدیک همچنان در بازی وجود دارند و اسلحههای متنوعی نیز در اختیار بازیکن قرار دارد . مهمترین تغییر نسبت به نسخههای قبلی به روباتی به نام OWL مربوط میشود. این روبات که برای خدمت به Shadow Marshalها طراحی شده (کاراکتر اصلی بازی یعنی Lucas Kellan نیز یکی از این افراد است)، ارتباط تنگاتنگی با صفحه لمسی DualShock 4 دارد. به این شکل که عملکرد آن به 4 بخش تقسیم شده و با لمس کردن این صفحه به جهت دلخواه، شاهد عکسالعمل مناسب OWL خواهیم بود. به کمک Attack Mode میتوان OWL را به سمت دشمن فرستاده و آن را با دشمنان درگیر کرد. با استفاده از Zipline Mode طنابی از OWL به سمت نقطه مورد نظر پرتاب شده و بازیکن میتواند به کمک آن با سرعت زیاد به سمت آن منطقه حرکت کند. به کمک Attack Mode میتوان OWL را به سمت دشمن فرستاده و آن را با دشمنان درگیر کرد. با استفاده از Zipline Mode طنابی از OWL به سمت نقطه مورد نظر پرتاب شده و بازیکن میتواند به کمک آن با سرعت زیاد به سمت آن منطقه حرکت کند. Stun Mode برای ایجاد یک میدان الکتریکی در اطراف OWL و از کار انداختن وسایل الکترونیکی و دشمنان روباتیک استفاده می شود و در نهایت Shield Mode نیز یک سپر دفاعی در برابر حملات دشمن ایجاد میکند. از نظر گرافیک نیز این عنوان دارای یکی از بهترین گرافیک ها در میان عناوین اولیه نسل بعد بازیهای ویدئویی میباشد که این عنوان را ا هر نظری کامل میسازد . به هر حال امیدواریم سونی به وعده هایش در مورد این عنوان عمل کند و شاهد یک عنوان بزرگی دیگر از وی باشیم .
==============================
Knack
یکی از عجیب ترین کار های سونی در اولین رونمایی خود از کنسول نسل بعدی اش معرفی knack به عنوان اولین عنوان رونمایی شده برای کنسول ps 4 بود که با سبک و سیاق بازی هایی همچون سونیک ، ماریو و ... تعجب قشری از گیمرین را بر خود داشت . کارگردان بازی Mark Cerny است که این روزها نام او را به دلیل نقش پررنگی که در طراحی PS4 داشته زیاد میشنویم. نکته جالب در مورد Cerny به لیست بلندبالایی از بازیهایی برمیگردد که پیش از این روی آنها کار کرده است. از تهیهکنندگی و طراحی بازیهای بهیادماندنیای چون سری Jak، Spyro the Dragon، Crash Bandicoot و Ratchet & Clank تا مشاوره و همکاری در ساخت بازیهایی مانند Uncharted، Resistance و God of War III. داستان بازی در مورد سرزمینی افسانه ای میباشد که در ان بین دو قوم انسان ها و گابلین ها جنگی بی پایان به اتفاق می انجامد . در این میان یکی از دانشمندان به آثار و نوشتههایی باستانی دست پیدا میکند که در نهایت باعث خلق موجودی به نام Knack میشود. Knack مخلوقی عجیب است که در حالت طبیعی خود، ابعادی کوچک دارد. ولی کافی است به منبع مورد نیاز دسترسی پیدا کند تا با متصل کردن قطعات بیشتر به بدن خود، تبدیل به غولی عظیم والجسه شود. بعدها رابطه دوستانهای بین Knack و انسانهای نزدیک به او شکل میگیرد داستان بازی پیچیدگیهای بیشتری نیز پیدا میکند. گیمپلی بازی شاید در نگاه اول بازیکن را یاد عناوین قدیمی Platformer بیاندازد، ولی در حقیقت ترکیبی از چند سبک مختلف است. Cerny در توضیح گیمپلی Knack، آن را معجونی از بازیهای Crash Bandicoot (بخشهای پریدنی و Platforming)، سری Katamari Damacy (جمعآوری قطعات مختلف و بزرگتر شدن) و همچنین سری God of War (بخشهای مبارزهای) میداند. در کنار تنوع گیمپلی، محیطها نیز در Knack به بخشهای مختلفی تقسیم میشوند و شاهد مناطقی چون جنگلها، غارهای یخی، محیطهای شهری و البته بخشهای داخل ساختمانها خواهیم بود. قابل ذکر است حالت co-op در این عنوان نیز فعال میباشد و فرد دوم به کنترل روباتی که شبیه knack میباشد میپردازد . البته کنترل این روبات بیشتر برای کودکان میباشد و به خانوادگی شدن بازی کمک شایانی دارد . گرافیک بازی نیز به خوبی طراحی شده و میتواند گیر هایی که علاقه مند به سبوک پلفترمی قدیمی به خود جذب کند . در این بازی رنگ ها به خوبی و خوش اب و رنگ طاحی شده است را به دل گیمرین و منتقدین این عرصه بنشیند !!! در کل knack را میتوان یکی از متفاوت ترین عناوین نسل بعد و لانچ ps 4 دانست که با توجه به ایده عجیبش توانسته طرفدران زیادی را برای خود دست و پا کند .
==============================
Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition یکی دیگر از عناوین برگرفته از کیمیک های dc میباشد که توانسته با داشتن لیست بلند بالایی از افراد و کرکتر های موجود در این کمیک های علاقه مندان به این سری کمیک و شخصیت هارا به خود جذب کرده و طرفدران زیادی برا خود دست و پا کند . نسخه اول این بازی حدود 7 ماه پیش برای پلفترم های ps3 , x 360 , wii u عرضه شد و اما نسخه التیمیت این عنوان نیز به عنوان یک لانچ برایps 4 و pc در تاریخ نا مشخصی منتشر میشود . قابل ذکر است استدیو سازنده این بازی نیز استدیو خوشنام NetherRealm Studios میباشد که در قبل ساخت عناوین فایتینگ بزرگی از جمله مورتال کمبت را بر عهده داشته است !!! این نسخه از بازی شامل تمام DLCهای عرضه شده برای Injustice بوده و کاراکترهای Lobo، Batgirl، General Zod، Martian Manhunter و Zatanna و البته Scorpion از سری Mortal Kombat را به لیست کاراکترهای قبلی اضافه میکند. همچنین 40 عدد Skin اضافه و 60 عدد S.T.A.R Lab Mission که به وسیله DLCها عرضه شده بودند نیز در این نسخه قرار داده شده است.
==============================
Infamous : second son
نسخه جدید سری بازی های infamous یا عنوان فرزند دیگر قرار است به صورت لانچ و انحصاری برای کنسول نسل بعدی سونی با سبک اکشن سوم شخص و جهان ازاد در فبریه سال اینده به انتشار برسد . شایان به ذکر است استدیو sucker punch وظیفه ساخت این بازی نسبتا متقاوت را بر عهده دارد.داستان این بازی 7 سال بعد از پایان خوش نسخه قبل این بازی یعنی infamous 2 در سیاتل رخ می دهد.در این بازی شما در نقش جوانی 24 ساله بانام Delsin rowe با استعداد هایی ماورایی نقش آفرینی می کنید و در طی بازی درگیر فعل و انفعالاتی خواهید شد که استعداد های ذاتی و درونی DELSIN را فعال می کند و ... همچنین استدیو سازنده بازی در مصاحبه ای قابلیت های نابی از DELSIN در مبارزات را تبین کرد که در نوع خود جالب و مهیج بود. گرافیک ، گیم پلی و ... این بازی نیز به خوبی هرچه تمام تر در میان بازی های هم سبک خود خودنمایی میکند و طرفداران بی شماری را برای خود دست و پا کرده است .
==============================
Xbox one
Ryse: Son of Rome
نسخه جدید سری بازی های ryse با عنوان فرزند روم به عنوان یک لانچ تایتل برا کنسول نسل بعدی مایکروسافت یعنی ایکس باکس وان در حال ساخت میباشد . این بازی نخستین بار در E3 2010 و تحت عنوان Codename: Kingdoms برای Xbox 360 معرفی شد. در نمایش بازی اطلاعات خاصی داده نمیشد، ولی شاهد حضور گلادیاتورها و حال و هوای مرتبط با آن دوران بودیم. یک سال در بیخبری گذشت و در E3 2011 بار دیگر تریلری از بازی پخش شده و این بار شاهد نام Ryse برای آن بودیم. بازیای که قرار بود برای Kinect عرضه شده و از تواناییهای این وسیله استفاده کند. بعد از آن Ryse در خاموشی مطلق فرو رفت و حتی شایعاتی در مورد کنسل شدن آن نیز به گوش میرسید، تا اینکه سرانجام در E3 2013 و این بار با نام کامل Ryse: Son of Rome برای کنسول نسل بعد مایکروسافت معرفی شده و ساختار آن نیز از یک بازی Kinectمحور به بازیای منطق بر کنترلر معمولی تبدیل شد. داستان بازی به دوران امپراطوری روم برگشته و بازیکن در نقش سربازی به نام ماریوس تیتوس قرار دارد . با توحه به این خانواده ماریوس کار های زیادی در راستای این امپراطوری کرده و میکنند ماریوس به درجه هایی فراتر از ژنرالی و ... میرود . البته داستان بازی بر مبنای رویدادهای واقعی نبوده و نویسندگان از زاویه دید خود به اتفاقات آن دوران پرداختهاند. بازی برخلاف یکی از اولین تریلرهای خود که به صورت FPS دیده میشد، به شکل TPS بوده و با زاویه سوم شخص دنبال میشود. موضوعی که در بازیهای Crytek تازگی داشته و باید دید آنها در این سبک چگونه عمل میکنند. گیم پلی بازی نیز تا به امروز با حاشی زیادی روبرو شده تا جایی که طبق گفته بعضی از سایت های معتبر این عرصه گیم پلی این بازی مبتنی بر qte میباشد ولی این حواشی رفته رفته کم تر شده اند . بخش Co-op دونفره نیز در Ryse وجود خواهد داشت. دنیای روم باستان بدون وجود Colosseum (بنایی تاریخی و تئاترمانند که مراسمی چون مبارزات گلادیاتورها در آن انجام میگرفته) کامل نخواهد بود. در Ryse نیز شاهد این بنای معروف در بخش Co-op هستیم و دو بازیکن باید به کمک یکدیگر به نبرد حریفان رفته و سعی در شکست دادن آنها در این میدان باشکوه داشته باشند. نکته جالب در مورد Colosseum این است که حالتی دینامیک داشته و بعد از اتمام هر دور، حالت زمین مسابقه عوض شده و برای مثال از زمینی با بناهای باستانی و تلههای مرگبار به زمینی سرسبز با درختان، برکهها و مشعلهای آتشین تبدیل میشود. هرچند Ryse دیگر یک بازی انحصاری برای Kinect نیست، ولی هنوز هم موارد اندکی برای استفاده از Kinect در بازی وجود خواهد داشت که به کارهایی چون دستورات صوتی به همراهان برای دفاع یا حمله مربوط میشود. از نظر گرافیک نیز میتوان با توجه به ویدئو ها ، اسکرین شاتها و اطلاعات منتشر شده از این عنوان و بر عهده داشتن ساختش توسط کرایتک پی برد که این عنوان را نیتوان جزو برترین گرافیک های نسل پیش رو دانست و محلی برای کاندیدای بهترین گرافیک را به این عنوان اختصاص داد . در کل این عنوان را میتوان بزرگترین لانچ تایتل برای کنسول نسل بعدی مایکروسافت دانست که طرافداران بسیار زیادی را چه برای خود و چه کنسول مایکروسافت دست و پا کرده است .
==============================
Dead rising 3
در اوایل نسل هفتم بود که کپکام با رونمایی از ای پی جدید خود با عنوان dead rising به موفقیت خوبی دست پیدا کرد . پس از مدتی نسخه دوم بازی نیز به انتشار رسید که با محبوبیت خاصی از طرف گیمرین و منتقدین بنام این عرصه روبرو شد . حال پس از گذشت چند سال نسخه سوم بازی به صورت لانچ تایتل برای کنسول نسل بعدی مایکروسافت معرفی شد که توانست با انتقاد های زیاد گیمرین و منتقدین این عرصه به یکی از مهم ترین ایپی های نسل بعدی مایکرو سافت تبدیل شود . در Dead Rising 3 کنترل کاراکتر جدیدی برعهده بازیکن گذاشته شده و حوادث بازی نیز به 10 سال پس از نسخه دوم ارتباط پیدا میکند. Nick Ramos مکانیک جوانی است که سعی در نجات از دست زامبیهای پرتعداد شهر خیالی Los Perdidos در ایالت کالیفرنیا را داشته و باید در این راه با افراد دیگری که اهداف متفاوتی در سر دارند، همراه شود. Los Perdidos شهری نسبتاً بزرگ بوده و از مناطق مختلفی تشکیل میشود که تنوع قابل ملاحظهای در بازی ایجاد میکند. در اولین نمایش این عنوان بسیاری از گیمرین بر این اعتقاد شدند که این عنوان دیگر جذابیت قبلی خود را نداشته و دارای فضایی بی روح و جدی میباشد . ولی پس از نمایشات دیگر این عنوان تمامی این تحلیل گیمرین منتفی گردید و مشاهده کردیم که این نسخه نیز مانند نسخه قبلی دارای صحنات طنز امیز کمیکی میباشد که این موضوع این عنوان را به یک بازی کامل از هر نظر تبدیل ساخت . این بار نیز با دنیایی روبرو هستیم که میتوان از صدها وسیله مختلف برای کشتن و از بین بردن زامبیها استفاده کرد. اسلحه شما در این بازی تنها به مواردی چون شاتگان، راکت لانچر و مسلسلهای مختلف ختم نمیشود و بازه وسیع و بسیار متنوعی از سلاحهای ترکیبی و البته بعضاً خندهدار در بازی وجود خواهد داشت. از وسایل سادهای چون گلدانها که با کوبیده شدن بر سر زامبیها درس خوبی به آنها میدهد تا وسایل ترکیبی چون شمشیر لیزری به سبک سری فیلمهای Star Wars که زامبیها را به دو نیم تقسیم میکند. گذشته از اینها مانند نسخههای قبلی لباسها و ماسکهای متعددی نیز در محیط به چشم میخورند که با پوشیدن آنها میتوانید جشن زامبیکشی خود را باشکوهتر برگزار کنید. در کل این عنوان را میتوان جزو 3 عنوان محبوب در عناوین لانچ ایکس باکس وان دانست که طرفدارن زیادی را چه برای خود و چه برای این کنسول دست و پا کرده است .
==============================
Forza Motorsport 5
پنجمین قسمت از سری بازیهای شبیه ساز forza motor sport در خرداد ماه امسال به طور رسمی به صورت لانچ برای کنسول نسل بعدی مایکروسافت رونمایی شد .پیش از هرچیزی بخش چند نفر در بازیهای نسل بعد بسیار جایگاه مهمی را دارا میباشند بنا براین این قسمت از سری بازیهای فورزا از این قاعده مستثنا نیست و طبق وعده تورن 10 استدیوز این عنوان دارای بخش مولتی پلیری قدرتمند میباشد . بنابر این این استدیو یک شبکه بزرگ اجتماعی مخصوص این نسخه طراحی کردند که بازیکن میتواند در هر زمانی که میخخواهد به بازی کردن با دیگر بازیباز ها بپردازد . در بخش گیمپلی، شاهد پیشرفتهای گستردهای خواهیم بود و فیزیک اتومبیلها و نحوه کنترل آنها از قبل نیز بهتر شده است. همچنین به لطف موتور لرزشی قرار گرفته در دکمههای RT و LT کنترلر Xbox One، کارهایی چون گاز دادن و ترمز کردن لذتبخشتر شده و بازیکن را بیش از پیش درگیر رانندگی میکند. یکی از بخشهای جالب Forza Motorsport 4 بخش Autovista بود که این بار نیز در بازی حضور خواهد داشت و با نام جدید ForzaVista پذیرای بازیکنان خواهد بود. دیگر از محدودیت اتومبیلها در این بخش خبری نیست و تمام اتومبیلهای حاضر در بازی را میتوان در ForzaVista مشاهده کرده و از کیفیت بالای آنها لذت برد. قابل ذکر است در این عنوان از برنامه پر طرفدار تخته گاز ساخته شبکه bbc نیز استفاده و بهره بری شده است . برای مثال شما در بخش تخته گاز میتوانید با مجری های این برنامه در پیست های ماشین سواری مسابقه دهید یا به مصاحبه بپردازید !!!
==============================
برنده در بخش بازی های لانچ :مایکروسافت
با توجه به بیشتر بودن بازی های لانچ X ONE نسبت به PS 4 و پر طرفدار بودنشان چه در فضای مجازی و چه در فضای فیزیکی در این مقایسه X ONE گوی رقابت را از PS 4 پس گرفت .
==============================
سخن اخر :
مانند اکثر مقایسه ها در این حیطه ، برنده، کاملا به دیدگاه شما بستگی دارد. اگر شما علاقمند به حرکات مربوط به آینده و کنترل صوتی هستید، پس ایکس باکس وان می تواند کنسول بازی مورد علاقه شما باشد. همچنین اگر می خواهید از کنسول خود به عنوان یک دستگاه سرگرمی کامل برای اتاق نشیمن خود استفاده کنید، باز هم ایکس باکس، مدل مناسب تری می باشد. ولی اگر به دنبال یک کنسول شکیل ، قدرتمند و زیبا میباشید و قصد بازی روی حد اکثر تنظیمات را دارید مستوانید با خرید ps 4 به خواسته خود چاشنی واقعیت را بیفزایید . البته قابل ذکر است ps 4 فقط به درد اورجینال باز ها میخورد چند ممکن است مانند ps 3 1 الی دو سال طول بکشه کپی خور شه ولی x 1 از اورجینال خوری مستثنائه و از همون اول کپی خور هستش . به هر حال امیدوارم فن های ایکس باکس و پلی استیشن از این مقاله لذت کافی رو برده باشند .
=========================
نویسنده : پوریا رستمی
توجه : این مقاله دارای 5000 کلمه میباشد و هر گونه کپی برداری از این مقاله بدون ذکر نام نویسنده و انجمن و سایت گیمفا به طور کامل و با لینک ممنوع و از نظر شرعی دزدی میباشد .
این نوشته را با نظرات ارزشمند خود مزین و ما را شاد سازید .
درزم شروع ماه محرم رو هم پیشاپیش به همتون تسلیت عرض میکنم .
==============================