امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نقد و بررسی Asus Matrix GTX 580
#1
اگر شما یک ماشین رالی یا فرمول 1 را به داخل شهر بياوريد و بخواهید با آن رانندگی کنید، ممکن است ابتدا همه با دهان باز شما را نگاه کنند و مبهوت بمانند اما واقعاً آوردن وسیله‌ای با این قیمت و با امکانات خاص پیست به محیطی عادی، چندان منطقی به نظر می‌رسد؟! کارت‌گرافیک Matrix GTX 580 Platinum محصول ایسوس نیز چنین وضعیتی دارد. اگر قصد شما از خرید کارت‌گرافیک GTX 580، تنها اجرای بازی با بهترین جزییات گرافیکی است، Matrix GTX 580 Platinum برای شما ساخته نشده و امکاناتش زیر دست شما به هدر می‌رود. این کارت‌گرافیک برای حرفه‌ای‌ها و اورکلاکرهایی است که می‌خواهند کارت‌گرافیک را به خاک و خون بکشند!
[تصویر:  860_21345212136.jpg][/URL]







چه فرقی با بقیه دارد؟
این کارت‌گرافیک از هر جهت با دیگر همنوعانش فرق دارد. جعبه کارت‌گرافیک هم‌اندازه یک مادربورد سری ROG است و داخل آن دیسک درایور و ابزار GPU Tweak، دو کابل مبدل برق و یک پل SLI قرار دارد. طول کارت‌گرافیک نیز حدود 2/5 سانتی‌متر از GTX 580 استاندارد بلندتر است و خنک‌کننده غول‌پیکر آن سه اسلات مادربورد و کیس را اشغال می‌کند! این مسئله وقتی بیشتر دردسرساز می‌شود که بخواهید دو عدد از این کارت‌ها را در حالت SLI در سیستم نصب کنید که در این زمان، باید مراقب باشید، مادربورد شما فضای کافی برای نصب دو کارت‌گرافيک به این ابعاد را داشته‌باشد.
خنک‌کننده این کارت‌گرافیک از سری Direct CU II است و شامل دو فن 96 میلی‌متری، پنج لوله انتقال حرارت (که مستقیم با پردازنده‌گرافیکی در تماس هستند) و دو هیت‌سینک آلومینیومی بزرگ می‌شود.



به کمک نرم‌افزار همراه می‌توان سرعت هر یک از فن‌ها را به صورت جداگانه کنترل کرد. همچنین یک دکمه قرمز رنگ نیز روی کارت‌گرافیک قرار گرفته که با فشار آن، سرعت فن‌ها به حداکثر میزان ممکن افزایش مي‌يابد. طراحی خنک‌کننده به نحوی است که بخشی از هوای گرم را به درون کیس می‌دمد و به همین دليل می‌تواند باعث افزایش گرمای درون کیس شود. با این حال، خنک‌کننده Direct CU II به‌کار رفته در این کارت‌گرافیک دو مزیت بسیار مهم دارد که اولی صدای بسیار کم (حتی در حداکثر فشار کاری) و دومی قدرت خنک‌کنندگی بالاست (دمای پردازنده‌گرافیکی حداکثر به 73 درجه سانتی‌گراد می‌رسد). پشت کارت‌گرافيک نیز یک صفحه فلزی قرار گرفته که هم از قطعات پشت حفاظت مي‌کند و هم تا حدودی نقش هیت‌سینک را دارد. خروجی‌های تصویری کارت‌گرافيک نیز با یک GTX 580 استاندارد متفاوت است.

[تصویر:  860_01345212136.jpg][/URL]

در قسمت جلو، دو خروجی DVI، یک خروجی HDMI 1.4a و یک خروجی DisplayPort 1.2 قرار دارند. البته مانند دیگر کارت‌های گرافیک NVIDIA همزمان تنها می‌توان از دو خروجی تصویر استفاده کرد. یک دکمه به نام Safe Mode نیز در این قسمت قرار دارد و هنگامي که تنظیمات کارت‌گرافیک با مشکل روبه‌رو مي‌شوند (و حتی زمانی که بایوس کارت‌گرافیک خراب می‌شود)، با فشار این دکمه می‌توان همه چیز را به حالت اول بازگرداند.
GTX 580 معمولی به یک منبع‌تغذیه ششصد وات با یک کانکتور شش پین و یک کانکتور هشت پین نیاز دارد اما برای راه‌اندازی این کارت‌گرافیک باید دو کانکتور هشت پین داشته‌باشید (دو مبدل برق درون جعبه وجود دارد). ایسوس درباره منبع‌تغذیه موردنیاز صحبتی نکرده اما اگر می‌خواهید این کارت‌گرافیک را به شدت اورکلاک کنید، به يک منبع‌تغذيه با توان بیش از ششصد وات نیاز خواهیدداشت. کنار کانکتور‌های برق، سه بخش قرار دارد: يک دکمه قرمز رنگ برای افزایش سرعت فن‌ها، دو دکمه مثبت و منفی برای افزایش و کاهش ولتاژ پردازنده‌گرافیکی و محلی برای خواندن ولتاژ بخش‌های مختلف از روی کارت‌گرافیک به وسیله مولتی‌متر .

[تصویر:  860_11345212136.jpg][/URL]

پشت کارت‌گرافيک نیز برای اورکلاکرهای فوق‌حرفه‌ای بخش جالبی قرار دارد. در اینجا شما می‌توانید با لحیم کردن هر قسمت قابلیت OCP (Over Current Protection) را از کار بیاندازید، ولتاژ حافظه را بالا ببرید، ولتاژ PLL را تغییر دهید و فرکانس Power PWM را دو برابر کنید.



در بخش بالایی کارت‌گرافيک نیز علامت Matrix قرار دارد که رنگ آن بر حسب میزان فشار وارده به کارت‌گرافیک تغییر می‌کند.




فاوت‌های درونی
فرکانس پردازنده‌گرافیکی در مقایسه با GTX 580 استاندارد، کمی اورکلاک شده و به 816 مگاهرتز رسیده‌است. مقدار حافظه‌گرافیکی همچنان 1/5 گیگابایت GDDR5 است که با فرکانس استاندارد 4008 مگاهرتز مؤثر و رابط حافظه 384 بیتی با پردازنده‌گرافیکی در ارتباط هستند. ساختار و چیدمان قطعات روی کارت‌گرافیک نیز با نمونه استاندارد متفاوت بوده و یک مدار رگولاتور نوزده فاز که در ساخت آن از بهترین قطعات موجود استفاده شده، در نظر گرفته شده‌است!





میزان گرمای این قسمت در حداکثر فشار کاری به نسبت زیاد است اما با توجه به نوع کارت‌گرافیک و در مقایسه با GTX 580 استاندارد، باز هم می‌توان گفت، این گرما در سطح قابل قبولی قرار می‌گیرد. در سمت راست مدار رگولاتور دو چیپ‌ست با نشان‌های SHE و iROG قرار دارند. چیپ‌ست SHE (Super Hybrid Engine) نقش کنترلر مدار رگولاتور را ایفا می‌کند و iROG نیز بخش اورکلاک (و نرم‌افزار همراه کارت‌گرافیک) و دکمه‌های روی کارت‌گرافیک را مدیریت می‌کند.




GPU Tweak
GPU Tweak یکی از کامل‌ترین نرم‌افزارها برای مدیریت و اورکلاک کارت‌گرافیک است. به کمک این نرم‌افزار می‌توانید فرکانس پردازنده‌گرافیکی و حافظه و ولتاژهای مربوط به آن‌ها را تغییر دهید، سرعت فن‌ها را به صورت جداگانه کنترل کنید و در ضمن دمای تقریباً تمامی بخش‌های کارت‌گرافیک (پردازنده‌گرافیکی، حافظه‌ها، برد، مدار رگولاتور) را زیر نظر بگیرید. همچنین می‌توانید برای تنظیمات خود چندین پروفایل تعیین کرده و به سرعت به هر یک دسترسی داشته‌باشید. ولتاژ پردازنده‌گرافیکی تا 1/15 ولت قابل افزایش است و اگر به میزان ولتاژ بیشتری نیاز باشد، می‌توانید از دکمه‌های روی کارت‌گرافیک استفاده کرده و این مقدار را تا 1/275 ولت بالا ببرید. نکته جالب دیگر اين‌که، هنگام استفاده از این نرم‌افزار، تنظیم خودکار ولتاژ پردازنده‌گرافیکی، متناسب با افزایش فرکانس است که تا حدودی کار را راحت‌تر می‌کند.
ما هم برای اورکلاک از همین نرم‌افزار استفاده کردیم و توانستیم فرکانس پردازنده‌گرافیکی را به 960 و فرکانس حافظه را به 4100 مگاهرتز برسانیم. نتایج تأثیر اورکلاک در کارایی را می‌توانید در جدول نتایج مشاهده کنید.
شاید تنها ایرادی که بتوان به این نرم‌افزار گرفت، محیط به نسبت تاریک و وجود بعضی دکمه‌های کوچک است که باعث می‌شود، کمی به چشمانتان فشار بیاورید!




[تصویر:  860_31345212136.jpg][/URL]








مزایا:خنک‌کننده عالی، خروجی‌های تصویری متنوع، وجود دکمه‌های افزایش ولتاژ روی کارت‌گرافيک، امکان از کار انداختن بعضی از قابلیت‌های مخصوص اورکلاکر‌های حرفه‌ای، خواندن ولتاژ بخش‌های مختلف از روی کارت‌گرافيک، نرم‌افزار GPU Tweak، دکمه SM

معایب :ابعاد بزرگ کارت‌گرافيک، اشغال سه اسلات توسط کارت‌گرافيک، استفاده از کفش آهني برای پیدا کردن آن
پاسخ
#2
کارایی خوبی داره ولی ارزششو نداره به خاطرش اینهمه پول بدی! Confused86:Confused86:
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  آموزش اورکلاک پردازنده i7 5960X با مادربرد ASUS Rampage V Extreme javadshahvand 0 1,545 10-27-2016, 05:20 PM
آخرین ارسال: javadshahvand
  بررسی عملکرد Mirror's Edge Catalyst برروی رایانه‌های شخصی Destiny 1 1,962 08-01-2016, 08:56 PM
آخرین ارسال: Maziyar Hemmati
  بررسی رم های GSKILL TRIDENT Z F43200CL16D-16GTZ Mr. DB 0 1,604 01-15-2016, 05:49 PM
آخرین ارسال: Mr. DB
  بررسی STRIX GTX980 TI DC3OC 6GD5 GAMING، جغد خشمگین ایسوس Mr. DB 2 2,598 01-02-2016, 11:08 AM
آخرین ارسال: Mr. DB
  بررسی رم GeIL SUPER LUCE DDR4 CL15 Mr. DB 2 1,833 12-30-2015, 10:07 AM
آخرین ارسال: Mr. DB

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان