10-09-2015, 04:48 AM
(آخرین ویرایش: 10-09-2015, 04:57 AM، توسط Last Warrior.)
به نظر من باید از ابعاد مختلف به موضوع نگاه کرد.
اولا( همونطور که ابراهیم گفت) سرمایهگذاری برای یه بازی جدید ریسکش برای نتیجهگیری بیشتر از ادامه دادن یه سری بازی کاملا شناخته شده و یا جا افتاده هست. پس باید از نگاه کمپانیها هم این موضوع رو دید، درواقع تلاش اونا بر پایهی بهترین نتیجه هم هست و شاید نشه به این نگاه هم انتقاد زیادی وارد کرد( البته تا جاییکه هنر زیر پا گذاشته نشه و فقط بحث مادی مد نظر نباشه)
خب حالا با وجود این توضیح هم بازم این سوال پیش میاد و اونم این که " آیا نمیشه بازیهایی مثل Primal رو به صورت یه سری بازی جدید روانهی بازار کرد؟ آیا هدف کمپانی فقط استفاده از نام Far Cry و سوددهی هست؟"
اولا به نظر من عنصر اصلی و ذات بازی فارکرای علاوه بر اسلحهها و شوتر بودن و یا حتی بیشتر از اون، فضا و محیط حاکم بر بازیه. این فضا و محیط همون محیط وحشی بازی هست، اینجا منظور از وحشی نه فقط حیوونها و یا آدمها بلکه حتی داستان و گیمپلی رو هم شامل میشه؛ در واقع فضای دیوانهوار حاکم بر بازی مهمترین خصوصیت بازیهای فارکرای هست. البته بحث اسحههای گرم هم مطرحه ولی اگه مثلا به جای این محیط( عصر حجر) میومدن و اعلام میکردن سری بعدی بازی در کوچه پس کوچههای نیویورک(!) خواهد بود من که حداقل سه روز عزای عمومی برا خودم اعلام میکردم. حالا، در مورد Far Cry Primal مهمترین سوالات و مسائل شاید یکی به سیستم و نوع اسلحهها برگرده و یکی هم نحوهی جابجایی در نقشهی بازی؛ که این تنوع سلاح و جابجایی اگه با یه المان جذاب همراه باشه احتمال داره بازی رو از این چالش ها هم نجات بده چون همون فضای دیوانهوار اینجا هم به نظر میاد که حاکم هست، شکار و بقا هم که مطمئنا هست و احتمالا تسخیر پایگاهها( قبیلهها)ی دشمن هم اینجا خواهد بود و خیلی دیگه از المانهای بازی Far Cry.
برگریدم سر بحث هدف کمپانی. همون سوالی که پرسیدم؛ آیا Primal رو میشد به عنوان یه سری بازی جدید معرفی کرد؟ البته که میشد، مثل همون کاری که بتسدا با Fallout و TES انجام میده؛ دوبازی RPG با ساختاری مشابه( در واقع متفاوتن ولی زمان بازی در این تفاوت خیلی نقش داره) و حتی بعضا ماموریتهای مشابه ولی در دو فضای متفاوت. یوبی هم میتونست این کارو بکنه و یه بازی جدید در زمانی دورتر از عصر مدرن بسازه با دنبالههای بیشمار! حالا یوبیسافت اومده Far Cry Primal رو معرفی کرده، آیا هدفش فقط پول بیشتر درآوردن هست؟نمیشه باقطعیت گفت آره( یعنی اینکه بگیم Primal یه بازی جدید بوده و شرکت برای سوددهی بیشتر اونو در لوای اسم معتبری مثل Far Cry پیچونده) بینید، میشد این بازی یه عنوان جدید باشه ولی با وجود المانهای زیادی که از بازی فارکرای در خودش داشت شاید یه طعنهی دیگه رو هم دریافت میکرد : " این بازی که همون فارکرایه! فقط زمان و بعضی جزئیات عوض شده" (همراه با خنده طعنه آمیز). یه نکته هم اینه که معلوم نیست این بازی یه بازی جریان اصلی هست یا یه بازی فرعی.
علوه براین بعضی وقتا این نوع تغییر ساختار در یک بازی میتونه یه ریسک باشه و باید از این زاویه هم بهش نگاه کرد، یعنی اگه یوبیسافت میومد و یه شخصیت منفی دیگه اینبار در آفریقا یا مثلا دیکتاتور X رو در آمازون قرار میداد و یه محیط وحشی جالب و اندکی بهبود در المانهای بازی و کمی نوآوری هم به کار میبرد شاید کار به مراتب راحتتری داشت و حداقل دیگه ریسک تغییر کلی یا اساسی در بخشهایی از بازی رو به جون نمیخرید ولی بازهم راه ایراد گرفتن همیشه بازه و میشد گفت: " این که همون فرمول بازیهای قبلیه و ... "
در مورد تاریخ انتشار بازی هم به نظر من اگر ایده وجود داره و شرکتی میتونه بازی قابل قبولی بسازه اگر بیاد هرسال هم یه بازی بده ایرادی نداره، البته با شرایطی که اشاره کردم، یعنی وجود خلاقیت و نوآوری و در کل با وجود زمان کم، ساخت بازی خوب و از همه نظر کامل.
ممنون بابت مطلب و موفق باشید.
![[تصویر: Last_Warrior.png]](http://s9.picofile.com/file/8281499384/Last_Warrior.png)