04-15-2016, 11:33 PM
درود بر مازیار عزیز، نویسندهی محترم پست.
دوست عزیز قبل از هرچیزی فعالیت شمارو در زمینهی نویسندگی تحسین میکنم و امیدوارم در آینده در این زمینه موفق ظاهر بشید. مقالهای که براش زحمت کشیدید برای شروع خوبه و متناسب به همین موضوع انتظار داریم که در آینده بتونید سطح مقالاتتون رو بالا ببرید. همونطور که میدونید تمام اعضای این انجمن (چه نویسندگان بزرگ و چه کوچک) از همین جایی که شما شروع کردید، شروع کردیم و هنوز هم که هنوزه به سطح استانداردی در این زمینه نرسیدیم. پس بنده هر نکتهای که بهش اشاره میکنم صرفا برای بهبود کیفیت گفته میشه و بس. در ضمن بنده خودم هم نویسندهی بزرگی نیستم و در مقالاتی که ارائه میدم میشه اشکالاتی رو پیدا کرد، پس هیشکس اینجا بینقص نیست که شما اولیش باشید. مقدمهچینی رو میذارم کنار و میرم سر اصل مطلب. خب پویان جان در بالا به یک سری نکات اشاره کردن و بنده تکرارشون نمیکنم، اما برای شروع کار یک سری نکات نگارشی رو خدمتتون عرض میکنم و متناسب به همین موضوع انتظار داریم که شما در آینده این موضوعات رو رعایت بکنید.
اما...
قبل از اینکه اشکالات شمارو بگم، اشکالات منتقدان عزیز رو میگم
دوستان عزیز
.gif)
نقلقول: بازی Far Cry Primal شما را در نقش تاکار، که عضو یک ایل عشایری بهنام ونجا است که در تلاش برای زنده ماندن میباشند، قرار میدهد.شایان جان، از نظر فنی و قاعدهای این جمله اشتباهه. یعنی همون عبارت اصلی شکل درست این جمله بود! به طور کلی درست نیست که واژگان لاتین رو به فارسیِ "فینگلیشی" برگردونیم! به دو دلیل: اول اینکه اینا ترجمه نیستن و ممکنه یک خواننده به اشتاه اونارو معادل فارسی یک کلمه درنظر بگیره که غلطه. دوم اینکه این جملات ممکنه بد تلفظ بشن (نه در این مورد)... به هرحال نوشتن "Takkar" بهجای "تاکار" بهتره... همینطور درمورد "ونجا"...
نقلقول: هسته و عناصر گیم پلی، اساسی استشایان جان این جمله به ویرگول نیازی نداره.
.gif)
اما یه توضیحی هم در مورد گفتن نکات نگارشی خدمت شما عرض کنم. بنظرم برای اینکه مشکلات رو بیان کنید، نیازی نیست که جملهی نمونه بیارین و زیرش توضیح بدید (مگر در مواردی خاص). برای اینکه مشکلات یک مقاله رو بگید، بیشتر روی محتوا تمرکز داشته باشید و اگرهم مقصدتون بیان نکات نگارشیه، تمام موارد رو به صورت توصیفی و کلی بیان کنید. مثلا برای بیان مشکلی مثل علائم نگارشی، بیاید قواعد استفاده از علائم رو بیان کنید نه غلط هارو. چون اینجوری نویسنده متوجهی اشتباهش نمیشه و فقط در موارد مشابه این نکات رو رعایت میکنه. به هرحال برای نقدهای امروز بهتره این قاعده رو فراموش کنید برین سراغ آموزش تا ایراد گرفتن.
و اما در مورد مقالهی مازیار عزیز.
در کل همونطور که در ابتدا عرض کردم خدمتتون، برای شروع مقالهی خوبیه. اما نکات: اولین نکته حجم مقالهتونه آقا مازیار. برای اینکه بتونید یک نقد جامع و کامل ارائه بدین حتما حتما به نکات بپرازید و کلیشههارو بیخیال شین. ثلا اینکه بگید "داستان خیلی خوبه، گیمپلی ضعف داره، صداگذاری بدک نیست و..." بیاین دربارهش توضیح بدید. این جور جملات بهدرد یک خواننده نمیخوره! دلیل و پردازش به اون دلیل خیلی مهمه و باید رعایت بشه وگرنه نقد بی محتوا تلقی میشه. پس برای اینکه مقالتون حجمش بیشتر بشه، اول به نکات پردازش کنید و بعدش اونهارو شرح بدین. درضمن میشه بخشی بهنام "تاریخچه" رو هم بعد از مقدمه بیارید که خیلی به محتوای مقاله کمک میکنه و متن اونرو برای یک خواننده جذاب نشون میده.
موضوع بعدی در مورد شکل ظاهری مقاله هست. همیشه سعی کنید مقاله رو تراز از دو طرف بکنید تا زیبایی کلی اون حفظ بشه (اگه طریقهی انجامش رو بلد نیستید حتما به بنده اطلاع بدین). درثانی برای مقاله تیتر و عنوان انتخاب کنید و اونهارو رنگی بکنید. استفادهی درست از علائم نگارشی هم میتونه در این امر کمکتون بکنه. درضمن مشکل پاراگرافبندیها هم به چشم میاد. هیچ لزومی نداره بعد از آوردن چند جملهی کوتاه یک پاراگراف دیگه اتخاذ کنید. نویسنده در این موارد باید حساب کار دستش باشه، یعنی متن رو طوری جلو ببرید که هرموقع خواستید بتونین به پاراگراف بعدی برین و از طرفی بعضی وقتها هم بشه دو پاراگراف رو باهم ادغام کرد. به قول معروف "افسار قلمتون دستتون باشه!"...
مشکل جملهبندی هم وجود داره که البته برای اولین مقاله کاملا قابل درکه.سعی کنید به نکات نگارشی پایبند باشید تا این جملهبندیها ظاهر اشتباهی به خودشون نگیرن. سعی کنید همیشه افعالی رو انتخاب کنید که اول باعث تکلف نشه و دوم، به نگارش جمله آسیب نزنه. درکل باید بین نگارش و جملات تکلف آمیز یک تعادل برقرار بشه تا درنهایت خواننده بتونه بعد از یکبار خوندن جمله، یک برداشت کلی داشته باشه.
خب احساس میکنم برای شروع همینقدر کافیه و با رعایت این موارد انشالله در آینده مقالات قدرتمندی ارائه میدین. فعلا بیشتر تمرکزتون رو روی حجم مقاله و جملهبندیها قرار بدید تا بعدا بتونید به سطح بالاتری در زمینهی نویسندگی برسین. درکل از زحماتتون تشکر میکنم و براتون آرزوی موفقیت دارم.
پیروز سربلند باشید
.gif)