امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ورزش به شیوه ی نوین | نقد و بررسی بازی Sports Champions 2
#1
[تصویر:  71779080002559143829.jpg]
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از فناوری هایی که در نسل هفتم بازی های رایانه ای وارد این صنعت شد، استفاده از سنسور های حرکتی برای انجام دادن بازی های ورزشی و یا بازی های دیگر بود. این فناوری در ابتدا توسط کمپانی بزرگ ژاپنی نینتندو مطرح شد و با کنترلر حرکتی که برای کنسول خود یعنی وی (Wii) ساخته بود این ایده را به دنیای بازی های رایانه ای وارد کرد. همین مسئله باعث شد تا کنسول Wii علی رغم این که از کنسول های هم نسل خود یعنی PS3 و Xbox 360 از لحاظ سخت افزاری ضعیف تر بود بتواند به فروش بهتری نسبت به آن ها هم دست یابد. پس از چند سال و در سال 2010 سونی هم برای کنسول خود، PS3، سنسور حرکتی با نام PS MOVE را به کسانی که PS3 داشتند ارائه داد که یک دوربین هم با نام PS EYE به همراه آن و در جعبه ی آن بود. البته این سنسور حرکتی شباهت های بسیاری به سنسور حرکتی داشت که شرکت نینتندو برای کنسول خود Wii فراهم کرده بود و به غیر از کنترلری که از آن به عنوان دسته ی تنیس و یا شمشیر استفاده می شد، کنترلری هم وجود داشت که با استفاده از آن می توانستید شخصیت خود را در داخل بازی حرکت دهید؛ نام این کنترلر Navigation Controller بود. کمپانی مایکروسافت (Microsoft) هم برای کنسول نسل هفتمی اش، Xbox 360، دوربینی با نام کینکت (Kinect) معرفی کرد که با استفاده از این دوربین شما دیگر نیازی به در دست داشتن هیچ کنترلری نداشتید و می توانستید تنها با حرکت اعضای بدنتان شخصیت های داخل بازی را هدایت کنید. ولی بحث ما در مورد یکی از بازی های انحصاری PS3 با نام Sports Champions 2 است. نسخه ی اول این بازی در سال 2010 و همانند این بازی برای PS3 منتشر شد. از لحاظ گرافیک و به طور کلی مسائل فنی این بازی تفاوت چندانی با نسخه ی قبلی ندارد و مهم ترین تفاوت آن با نسخه ی قبلی ورزش های موجود در بازی است. در ادامه به بررسی قسمت های مختلف این بازی می پردازیم.
[تصویر:  Sports%20Champions%202%20-%20Asia%20Ver....0front.jpg]

نام بازی: Sports Champions 2
استودیو ی سازنده: Zindagi Games – San Diego Studio
ناشر: Sony Computer Entetainment (SCE)
پلتفرم ها: PS3
سبک بازی: ورزشی
تاریخ انتشار: 30 اکتبر 2012
مد بازی: تک نفره – چند نفره (Multi Player – Single Player)
نحوه ی عرضه ی بازی: دیسک بلو ری
[تصویر:  Sports-Champions-2-cover.jpg]
ورزش وتن درستی
بازی داستان خاصی ندارد و فقط در بعضی مواقع شما توضیحاتی را در مورد حریفانتان مشاهده می کنید که شاید باعث شود انگیزه ی شما برای شکست دادن آن ها افزایش یابد. این توضیحات تنها مربوط تعدادی از دشمنان می شود که تعداد آن ها به تعداد انگشتان یک دست هم نمی رسد. این افراد فقط در پایان مسابقات هر ورزش حاضر می شوند که از جمله ی آن ها می توان به یک نینجا که حریف پایانی شما در بخش تیر اندازی است یا رباطی که در انتهای مسابقات تنیس با شما مقابله می کند، اشاره کرد. شخصیت هایی که در بازی وجود دارند هم از تنوع قابل قبولی برخوردار می باشند ولی شما هیچ اطلاعاتی راجع به گذشته ی و یا داستان زندگی آن ها ندارید. به طور کلی بازی داستان خاصی ندارد و سازندگان داستان را فدای گیم پلی و استفاده از سنسور های حرکتی کرده اند. و اما گیم پلی بازی... گیم پلی بازی کاملا متنوع می باشد و هر یک از ورزش های بازی دارای کنترل نسبتا خوب و مکانیک های متنوعی می باشند. ورزش های تنیس، گلف، اسکی، بوکس، بولینگ، تیراندازی با کمان در بازی گنجانده شده اند. شما برای همه ی ورزش های می توانید از یک شخصیت یک سان استفاده کنید که می تواند از شخصیت های پیش فرض بازی باشد و یا شخصیتی باشد که خود شما آن را طراحی کرده اید. البته لباس های این شخصیت ها در ورزش های مختلف متفاوت است. (در ادامه در مورد بخش شخصی سازی توضیح داده خواهد شد.) به طور کلی منوی بازی به سه بخش کلی تقسیم می شود که یکی از آن ها بخش تک نفره، دیگری جام های آنلاین و آفلاین و آخری مدل پارتی است! در بخش تک نفره وقتی برای اولین بار یک ورزش را انتخاب می کنید بازی از شما سوال می کند که آیا قصد انجام دادن مرحله ی آموزشی را دارید و یا نه؟ پس از این قسمت شما می توانید هر یک از ورزش ها را به صورت عادی در مقابل یکی از رقیبان داخل بازی انجام دهید.
[تصویر:  SC2_Boxing.jpg]
طعم شیرین رقابت
در بخش جام (کاپ) های بازی هم همان بخش آموزشی نمایش داده می شود و پس از آن شما می توانید به شرکت در جام های ورزش های مختلف بپردازید. هر یک از جام های بازی شامل چند بخش از لحاظ سختی می باشند که شما باید آن ها را از آسان تا سخت ادامه بدهید تا به درجات سختی بالا برسید که با توجه به حرکتی بودن بازی، انجام دادن فینال ها در درجات سختی بالا بسیار مشکل می باشد. در هر یک از جام ها تا رسیدن به فینال شما با انسان های عادی رقابت می کنید ولی با رسیدن به فینال هر دوره حریف شما عوض می شود و از انسان های طبیعی تبدیل به نینجا ها و یا غول های برفی می شود. روش انجام ورزش ها در هیچ یک از مسابقات تغییری نمی کند و اصلا شاهد چیزی به نام آپگرید نیستیم که این باعث می شود از انگیزه ی بازی کننده کم شود. از این نقطه ضعف بازی که بگذریم می رسیم به تمرین هایی که طی هر یک از جام ها انجام می دهید. در این تمرین ها که قبل از مسابقه ی فینال انجام می شود شما همیشه و در همه ی ورزش ها با شخصی با نام Greg تمرین می کنید که این تمرین ها در بالا بردن دقت و افزایش مهارت شما تأثیر بسزایی دارد. با به اتمام رساندن هر دوره از جام های بازی شما امتیازاتی را دریافت خواهید کرد و همچنین لباس ها و وسایل جدیدی برای بخش شخصی سازی بازی. شما می توانید شخصیت خود را هر طور که می خواهید شخصی سازی کنید و آن را از شخصیت های دیگر کاملا متمایز کنید. شما می توانید لباس، کلاه، کفش، دستکش، و خیلی چیز های دیگر شخصیت خودتان را تغییر دهید. البته برای هر یک از ورزش ها باید لباس مخصوصی در نظر بگیرید چون که نمی توان از یک نوع لباس در همه ی ورزش ها استفاده کرد. به دلیل این که هر یک از ورزش های داخل بازی از ابزار خاصی استفاده می کنند (مثلا را کت در تنیس و دستکش در بوکس) می توانید این وسایل را هم تعویض کنید که سازندگان در این قسمت خلاقیت هایی را به خرج داده اند و مثلا یکی از مدل های دسته ی تنیس یک آب نبات چوبی بزرگ است!
[تصویر:  sports-champions-2_1.jpg]
یکی از مفرح ترین و لذت بخش ترین قسمت های این بازی بخش Party Play است که در این قسمت شما می توانید حتی با یک دسته ی حرکتی (Motion Controller) به صورت نوبتی با دوستان و اقوام خود بازی کنید. البته لذتی که بازی چند نفره به صورت هم زمان دارد را این قسمت ندارد ولی اگر فقط یک دسته ی حرکتی در احتیار داشته باشید خیلی هم خوب است. در این قسمت شما می توانید به صورت دو تا چهار نفره بازی کنید. این قسمت شامل سه بخش کوتاه (سه ورزش)، معمولی (5 ورزش) و طولانی (7 ورزش) می شود. در هر یک از این بخش ها شما تعداد معینی از ورزش ها را انجام می دهید البته اگر این قسمت را با یک کنترلر حرکتی انجام دهید، هر نفر فقط می تواند امتیازاتی را که در برابر CPU به دست آورده است با نفر دیگر مقایسه کند. در این قسمت شما باید با استفاده از دوربین، PS EYE، از خود عکس بگیرید و هم چنین یک نمونه از صدای خود را هم در اختیار دستگاه بگذارید که پس از اتمام هر بخش از رقابت ها نمایش داده می شوند و شما را از نوبتتان آگاه می کنند. اگر شما در یکی از رشته ها امتیاز بالا تری را نسبت به رقیب خود به دست آورید می توانید عکسی را که دستگاه از وی گرفته است ویرایش کنید. این قسمت علی رغم سادگی و کودکانه بودن می تواند لحظات شادی را برای شما رقم بزند. تروفی (Trophy) های بازی هم بسیار جذاب می باشند و شما را برای انجام دادن هر چه بیش تر این بازی ترغیب می کنند. علاوه بر بخش Party Play شما در حالت عادی هم می توانید با استفاده از PS EYE از خود عکس بگیرید و آن ها را در هارد دستگاه ذخیره کنید یا این که آن ها را در اینترنت قرار دهید.
[تصویر:  large1.jpg]
خیلی با واقعیت تفاوت دارد
سازندگان گرافیک بازی را فدای استفاده از سنسور های حرکتی کرده اند که اگر گرافیک بازی کمی بهتر بود می توانست احساس واقع گرایانه بودن ورزش را بهتر به گیمر القاء کند. اگر این بازی را با دیگر عناوین انحصاری PS3 مقایسه کنید مسلما به ضعف گرافیک بازی پی خواهید برد و متوجه خواهید شد که این بازی نسبت به بازی هایی مثل The Last Of Us و یا Beyond: Two Souls دارای گرافیک ضعیف تری است و این موضوع در تمامی لحظاتی که این بازی را انجام می دهید مشهود است. جزئیات شخصیت ها اصلا راضی کننده نیست و نباید در هنگام بازی کردن انتظار یک گرافیک پر جزئیات را داشته باشید. شخصیت های بازی هم از طراحی خوبی برخوردار نمی باشند و در هنگام حرکت آن ها این موضوع بسیار آزار دهنده است. انیمیشن حرکت های شما هم در بازی اصلا خوب نمایش داده نمی شود و این مسئله باعث می شود در برخی لحظات مرتکب اشتباهاتی در بازی بشوید. کیفیت بافت ها (Texture) در بازی اصلا خوب نمی باشد و اگر کمی به آن ها دقت کنید متوجه ضعف آن ها خواهید شد. افت فریم در اکثر لحظات مشاهده می شود و در این مورد تفاوتی در لحاظت In – Game و دیگر لحظات بازی دیده نمی شود. محیط های بازی هم نسبتا متنوع می باشند ولی با توجه به سبک بازی می توانستند تنوع بیش تری داشته باشند. در حقیقت گرافیک بازی بیش از این جای صحبت ندارد. در مبحث صدا گذاری هم بازی در حد انتظار نبوده است و صدای شخصیت ها اصلا با شکل آن ها تناسبی ندارد. اکثر موسیقی های بازی هم بیش تر قصد ایجاد هیجان را برای شما دارند و معلوم است که در پس این موسیقی ها مفهومی وجود ندارد. موسیقی های پس زمینه ی بازی هم تعادلی با لحظات بازی ندارد.
[تصویر:  sports-champions-2.jpg]
نباید این طوری می شد
در پایان باید بگویم که اگر سازندگان این بازی همه چیز بازی را فدای استفاده از سنسور های حرکتی نمی کردند و به بخش های دیگر بازی مثل گرافیک و داستان هم توجه می کردند دیگر نمی توانستیم این بازی را فقط بازی برای استفاده از سنسور حرکتی PS MOVE تلقی کنیم. این بازی نتوانست نمرات خوبی را از جانب سایت های معتبر دنیای گیم به دست بیاورد و به همین دلیل هم نمره متای پایینی را به دست آورد.
نمرات بازی
داستان: ندارد
گیم پلی: 5/8
گرافیک: 5/6
صداگذاری: 5/4
نمره کل: 5/6
 
 

 
پاسخ


پیام‌های داخل این موضوع
ورزش به شیوه ی نوین | نقد و بررسی بازی Sports Champions 2 - توسط Nelo Angelo - 11-13-2013, 09:04 PM

موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  نقد و بررسی بازی مافیا officialamir 1 1,982 05-10-2023, 04:01 PM
آخرین ارسال: برنا زرین
  بررسی بازی The Quarry : فیلم خوب، بازی معمولی علی امینی 0 1,095 06-14-2022, 03:46 PM
آخرین ارسال: علی امینی
  بررسی بازی Lego Star Wars: The Skywalker Saga ساسان گیمر 0 1,119 04-18-2022, 11:40 AM
آخرین ارسال: ساسان گیمر
  زنگ ورزش | نقد و بررسی FIFA 14 White Fang 23 8,525 02-28-2022, 03:36 PM
آخرین ارسال: alireza663
  نقد و بررسی گوشی سامسونگ a51 pishrotech 0 1,272 10-20-2021, 07:48 PM
آخرین ارسال: pishrotech

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان