امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بررسی اجمالی درایو جامد Plextor M9PeY 512GB NVMe
#1
شرکت پلکستور، یکی از تولید کنندگان مطرح SSD، محصولاتی متنوع با مدل‌ها و فرم فاکتورهای مختلف، به منظور ارائه بهترین راهکارهای ذخیره سازی تولید و روانه بازار کرده است. راهکارهایی به مراتب خیلی بهتر از هارد دیسک‌های مکانیکی کم سرعت که دیگر نیازی به مقایسه مفصل دو نوع ذخیره ساز HDD و SSD در حال حاضر نیست. امروز در گیمفا قصد داریم تا یکی از درایوهای حالت جامد جدید این کمپانی را مجددا به صورت اجمالی بررسی کنیم؛ درایو مورد بحث امروز ما، M9Pe Y از نسل نهم SSD های کمپانی پلکستور، نامی بزرگ و شناخته شده در این صنعت است.
[تصویر:  1280px-Plextor_logo.svg_.png]
پلکستور (Plextor)، سازنده درایوهای SSD با کیفیت و پر سرعت شناخته شده، چندین سال است که به تولید و عرضه درایوهای حالت جامد خود مشغول است و هر بار، با محصولات خود مصرف کنندگان سیستم‌های حرفه‌ای، خانگی و شرکتی را مورد هدف قرار داده است. پلکستور در سال ۱۹۹۳ میلادی تاسیس شد و در ابتدا با نام زیر مجموعه‌ای از کمپانی Shinano Kenshi شناخته شد و همچنان نیز زیر مجموعه این کمپانی می باشد. کمپانی پلکستور در ابتدا مشغول به تولید درایوهای نوری بود و پس از چند سال از فعالیت خود، به برندی در این صنعت تبدیل شد که با کیفیت‌ترین و پر سرعت‌ترین درایوهای نوری را در کنار دیگر رقبای خود عرضه کرد. پس از این، کمپانی پلکستور با معرفی سری M1، به صورت رسمی ورود خود را به صنعت درایوهای حالت جامد (SSD) اعلام کرد. پیشتر این کمپانی مورد صحبت، فعالیت رسمی خود را در ایران اعلام کرد و حال نیز شاهد عرضه سریع نسل نهم از SSD های این کمپانی تحت گارانتی آواژنگ هستیم. همچنین جای دارد تا از دفتر رسمی پلکستور در ایران بابت در اختیار قرار دادن این SSD تشکر کرد.
[تصویر:  0_e-M_sVW6FzSejZ9i-2.jpg]
کمپانی پلکستور هر باره با معرفی و رونمایی از SSD های تازه نفس و جدید خود، شگفتی می‌آفریند. در خلال نمایشگاه کامیوتکس سال ۲۰۱۶ پلکستور نسل هشتم از SSD های خود را معرفی کرد که سرعت و کارایی و دوام بسیار بالایی را داشتند و یک نمونه از این درایوها را در گیمفا به صورت اجمالی بررسی کردیم. حال کمپانی پلکستور یک گام جلوتر آمد و طی کامپیوتکس ۲۰۱۸ از نسل نهم درایوهای SSD پرسرعت خود معرفی کرد. درایوهای نسل نهم این کمپانی علاوه بر کارایی بالا خود، از نورپردازی RGB نیز برای مدل‌های M9Pe Y برخوردار هستند. بکارگیری نورپردازی RGB برای SSD ها، اولین بار است که توسط کمپانی پلکستور برای M9Pe Y انجام شده است. M9Pe Y در سه ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت، ۵۱۲ گیگابایت و یک ترابایت تولید شده است.
[تصویر:  Untitled-1.png]
طبق اطلاعاتی که کمپانی سازنده منتشر کرده است، درایو M9Pe Y مورد بررسی امروز ما از شوک‌هایی تا ۱۵۰۰G / یک میلی‌ثانیه مقاوم است. افزون بر این در مشخصات این درایو می‌توان، ارائه کارایی تمام این درایو تا دما ۷۰ درجه سانتیگراد و طول عمر مفید ۱,۵۰۰,۰۰۰ ساعت آن را دریافت. از سوی دیگر، این درایو از تمامی دستورهای امنیتی UL ،TUV ،FCC ،CE ،BSMI ،VCCI ،RCM ،KCC ،EAC ،ROHS و دو ویژگی مهم SMART و  NVMe Command نیز پشتیبانی می‌کند.
مشخصات این SSD سریع را مرور خواهیم کرد و در ابتدا به سرعت خواندن و نوشتن آن اشاره خواهیم داشت. طبق اطلاعات کمپانی سازنده، درایو M9PeY با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت از سرعت خواندن و نوشتن متوالی ۳۲۰۰ و ۲۰۰۰ مگابایت بر ثانیه و سرعت خواندن و نوشتن تصادفی ۳۴۰۰۰۰ و ۲۸۰۰۰۰ بر حسب IOPS برخوردار است. این درایو جامد بالا رده از خطوط ارتباطی PCI-E و آن هم با چهار لین (x4) برای انتقال داده استفاده می‌کند. افزون بر این، کارت HHHL مورد بحث از پروتکل NVMe نیز برخوردار است. از سوی دیگر، کمپانی پلکستور در بخش کنترلر تغییری را نسبت به نسل هشتم SSD های خود اعمال نکرده و مجددا از همان تراشه کمپانی Marvell به مدل ۸۸SS1093 استفاده کرده است. در ادامه این محصول را آنباکس کرده و به شرح تمامی جزئیات آن خواهیم پرداخت.
[تصویر:  20180724_194650.jpg]
بر خلاف آنچه که در بیشتر بسته بندی SSD ها تا به حال مشاهده کردید، M9Pe Y از بسته بندی بزرگ و مقاوم‌تری برخوردار است. وجود چنین جعبه‌ای برای همچین درایو پرسرعت و رده‌بالایی چیزی دور از انتظار هم نیست. در قسمت جلو این جعبه مانند همیشه نام کمپانی سازنده، مدل محصول، شکل گرافیکی یک چرخ که به گفتی یکی از همکاران شبیه به چرخ فرمول وان است و الهامی از سرعت بالا دارد دیده می‌شود و به مشخصات کلی محصول مانند نوع HHHL، نورپردازی RGB، بکارگیری از حافظه‌های فلش‌ ۳D NAND در نوع ۶۴ لایه‌ای و هیت‌سینک پیشرفته با طراحی زیبا و خاص اشاره شده است. افزون بر این نشان ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت، ۵ سال گارانتی و برخورداری از پروتکل NVMe نیز دیده می‌شود. در کل، ظاهر بسته بندی درخور محصولات گیمینگ است.
[تصویر:  20180724_194731.jpg]
در پشت جعبه این محصول نیز مشخصاتی کلی از آن دیده می‌شود که نقطه قابل اشاره آن، سرعت‌های خواندن و نوشتن SSD های M9PeY در هر سه مدل در دو حالت تصادفی و متوالی است.
[تصویر:  20180724_194814.jpg]
پس از باز کردن این جعبه، یک جعبه دیگر با طرحی ساده که تنها نام کمپانی Plextor را بر روی خود دارد مواجه خواهیم شد.
[تصویر:  20180724_194858.jpg]
در درون این جعبه، محصول مورد بحث و متعلقات آن قرار گرفته‌اند. درایو جامد مورد بررسی از نظر متعلقات، یک براکت Half-Heigh، یک دفترچه راهنما برای نصب سریع و یک پیچ را دارد.
[تصویر:  20180724_194937.jpg]
[تصویر:  20180724_195046.jpg]
طراحی هیت‌سینک محصول با رنگی به صورت یک دست مشکلی و یک قسمت صدف مانند قرمز رنگ همراه است که نام کمپانی سازنده بر روی آن دیده می‌شود. قسمت ربروی این محصول با طراحی از خط‌‌‌ هایی کنار یکدیگر همراه است. اگر بخواهیم راحت‌تر برای شما توضیح دهیم، همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، هیت‌سینک M9Pe Y از ظاهری تقریبا ساده و بسیار زیبایی برخوردار است.
[تصویر:  20180724_195031.jpg]
با این حال این قسمت ظاهری می‌تواند نظراتی دیگر را بنا بر سلیقه هر فرد برای خود داشته باشد. افزون بر این، جلوه نمایی و ظاهر زیبای این درایو تنها وابسته به آنچه که ذکر شده است نیست، افزون بر این گفته‌ها و همانطور که در ابتدای نوشتار اشاره شد، این درایو از نورپرازی RGB نیز برخوردار است. نورپردازی این درایو مربوط به دو قسمت است که یک قسمت به صورت یک خط RGB بوده و قسمت دیگری در کنار آن، نام کمپانی پلکستور است که با یک نور سفید روشن می‌شود.
[تصویر:  20180724_195347.jpg]
هیت‌سینک مورد بحث ما از یک صفحه ترمال پد برخوردار است تا دمای تولیدی از تمامی المان های مهم SSD را جذب خود کرده و در نهایت به هیت‌سینک مشکلی رنگ و بزرگ منتقل کند. در SSD هایی که از رابط PCI-E استفاده می‌کنند، به دلیل سرعت بالای آنها، دمای تولیدی نیز به مراتب از SSD های نوع دیگر بیشتر خواهد بود. با این حال کمپانی پلکستور یک هیت‌سینک بسیار کارآمد را برای M9Pe Y انتخاب و بکار برده است.
[تصویر:  20180724_195523.jpg]
پس از باز کردن این و کنار گذاشتن هیت‌سینک حال به درایو SSD مورد بحث رسیده‌ایم و دید مستقیمی را به آن داریم. این درایو در اصل یک SSD از نوع M.2 (2280) با طول ۸۰ میلی‌متری است. به دلیل سرعت و کارایی بالاتر این درایو، کمپانی از یک تبدیل M.2 به PCIE نسل سوم با چهار لین (x4) برای رابط استفاده شده است. افزون بر این می‌‎توان گفت، به حضور پروتکل NVMe نیز در ابتدای این نوشتار اشاره شده است. از سوی دیگر جای دارد تا اشاره کرد، از یک کارت HHHL دیگر نیز می‌توان برای این SSD استفاده کرد. با این حال کارت HHHL بکار رفته این کمپانی تا حدی زیبا است که استفاده و تهیه یک کارت دیگر برای این درایو، کاری بسیار عجیب است.
[تصویر:  20180724_230438.jpg]
کنترلر کمپانی Marvell به مدل ۸۸SS1093 باری دیگر در این محصول دیده می‌شود. کمپانی پلکستور در نسل قبلی SSD های خود نیز از این کنترلر استفاده کرده بود و طبق اطلاعات موجود، کنترلر مورد بحث از پردازنده‌ای سه هسته برای پردازش برخوردار است.
حافظه ذخیره سازی این درایو از دو استک به شماره TH58TFT1T23BAEF ساخت کمپانی توشیبا تشکیل شده که هر کدام دارای ۲۵۶ گیگابایت ظرفیت هستند. این حافظه‌های فلش‌ NAND از نوع ۶۴ لایه ای BiCS3 3D TLC بوده که فناوری ساخت ۱۵ نانومتری را در مشخصه خود دارند. این کنترلر وظیفه انجام عملوندها و عملگرهای این SSD را بر عهده دارد.
در کنار دو حافظه ذخیره سازی، یک چیپ با نام NANYA به چشم می‌خورد. این چیپ به مدل NT6CL128M32BM-H2 دارای یک حافظه ۵۱۲ مگابایتی است. حافظه مورد بحث از نوع LPDDR3 بوده و عنوان کش میان کنترلر و دو استک حافظه ذخیره سازی را برای خود دارد.
تا اینجا درایو جامد M9Pe Y با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت را تنها به صورت اجمالی بررسی کردیم. در حال حاضر این SSD با قیمت دو میلیون و دویست هزارتومان با گارانتی آواژنگ در بازار کشور ما موجود و قابل تهیه است. افزون بر این، در صورت تهیه یکی از درایوهای M9Pe یک ماوس پد نیز به از سوی این کمپانی به عنوان هدیه دریافت خواهید کرد.
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  بررسی درایو جامد Plextor M8PeG 256GB NVMe SSD Plextor 0 1,395 03-19-2018, 05:08 PM
آخرین ارسال: Plextor

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان