12-05-2012, 07:17 PM
(آخرین ویرایش: 12-05-2012, 07:27 PM، توسط MOSTAFA.SHZ.)
دنیس ریچی و اسیو جابز هر دو در یک سال و یک ماه درگذشتند. اما استیو جابز به عنوان یک قهرمان دلاور معرفی شد ، در حالی که دنیس ریچی مورد توجه هیچ کس قرار نگرفت، تنها برنامه نویسانی که ارزش کار دنیس ریچی را می دانستند متوجه مرگ او شدند.
بدون استیو جابز هیچ آیفونی وجود نداشت، همین طور هیچ آی پدی، هیچ مکی و هیچ کامپیوتری از شرکت اپل. ولی آیا این مشکل بزرگی است؟
اما تصور کنید بدون دنیس ریچی، زبان برنامه نویسی C وجود نداشت. یعنی ++C هم وجود نداشت, یعنی نه یونیکس بود نه ویندوز و نه لینوکس. بازی Crysis, GTA و هزاران بازی دیگر هم نبودند. نه Photoshop بود نه Firefox و نه VLC .
چیزی به نام Playstation و Xbox هم وجود نداشت و همین طور الی آخر. 90 درصد از برنامه ها و اپلیکیشن های دنیا با زبان C و ++C نوشته شده اند.
دنیس مکآلیستر ریچی دانشمند علم رایانه آمریکایی بود که در شکل گیری عصر دیجیتال نقش به سزایی داشت. او زبان برنامه نویسی سی و به همراه همکار دیرین خود کنت تامسون، سیستم عامل یونیکس را به وجود آورد.
وی در محله برونزویل شهر نیویورک به دنیا آمد و در دانشگاه هاروارد در رشته فیزیک مشغول به تحصیل شد و بعد از مدتی این رشته را رها کرد و در رشتهٔ ریاضی کاربردی مدرک لیسانس و فوق لیسانس وهمچنین دکترای خودرا گرفت. موضوع پایان نامهٔ دکترای او در سال ۱۹۶۸ در مورد تقسیمات سلسلهای توابع بود. وی در دوران تحصیل به این نتیجه رسیده بود که به رشتهٔ فیزیک علاقهای ندارد وبرای فیزیکدان شدن به اندازهٔ کافی با هوش نیست و کامپیوتر برای او جذابتر و راحتتر است. وی همانند پدرش در سال ۱۹۶۷ جذب آزمایشگاههای بل شد. او در حین کار در شرکت در گیر پروژه مولتیکس شده بود که میتوان آن رانسخهٔ اولیه سیستمعامل یونیکس نامید.تجربه کار بر روی این پروژه باعث شد که او و کنت تامسون نکتهها و ایدههای فراوانی بدست آورند که نتیجهٔ آن در سیستمعامل یونیکس مشخص شد. آخرین پست وی پیش از بازنشستگی در سال ۲۰۰۷ مدیر بخش نرم افزاری شرکت لوسنت (مالک آزمایشگاههای بل) بود. او در دنیای اینترنت با نام کاربریاش dmr شناخته میشود.
دنیس ریچی در تاریخ ۱۲ اکتبر ۲۰۱۱ در سن هفتاد سالگی درگذشت.
.....................................................................................................................................
www.popsci.com:::منبع
.....................................................................................................................................
www.popsci.com:::منبع