03-15-2016, 12:26 AM
با سلام خدمت آقا امیر، نویسندهی محترم...
قبل از هرچیزی باید بگم که جدا از بازخودهایی که دوستان نسبت به نقد شما انجام دادند و انتقاد هایی که در موردش صورت گرفت، باید بگم به شخصه از این نقد خیلی لذت بردم. البته نکاتی که دوستان اشاره کردن هم کاملا درسته و بنده هم قبول دارم، اما برخی نکات مثبت موجود در مقاله خواننده رو مجاب میکنه که نقد رو تا انتها بخونه. اول از همه باید گفت که تو بخش تیتر بندی ها بسیار جذاب عمل کردی و شاید این مورد نکتهی بزرگی محسوب نشه، اما باید گفت یکی از مواردی که یک خواننده در اولین نگاه بهش توجه میکنه، همین ظاهر مقاله هست. بنظرم تو این امر به خوبی ظاهر شدید و رنگبندیها و تیتر هاتون هم نکات جالبتوجه تو این بخش محسوب میشه. به طور کلی ظاهر مقاله بسیار خوب بود و امیدوارم در آینده هم چنین نظمی رو در مقالاتتون شاهد باشیم. نکتهی جالبی که بسیار قابل تقدیره، نگارش جملات بود. البته تو این مورد منهای جملهبندی ها بسیار خوب ظاهر شدید و بنده به عنوان خواننده لذت بردم.
مهمترین نکته که باعث شد از ذوق پرپر بشم همین تراز بودن جملاته! خیلی خوشحالم که به انتقادات دوستان توجه میکنی و اینگونه مشکلات رو به صفر نزدیک میکنید. اما اگه بخوام یکم روی مقاله زوم کنم به یک سری مشکلات هم بر میخوریم. البته اعتقاد دارم بعضی اوقات این اشتباهات از دست آدم در میره و بلاخره ایراداتی بوجود میاد که مطمعنم خودتون هم میتونید اونهارو تصحیح کنید. قالب کلی این ایرادات رو دوستان بهش اشاره کردن و بنده با گفتن یک سری توضیحات اون رو تکملی میکنم. اول اینکه سعی کنید تا حد امکان بازی رو اسپویل نکنید. درواقع اینکه اولش میگید "ماجرا از کجا شروع شد؟ (حاوی اسپویل فصل اول)" در واقع یک سری از کاربران رو از خوندن این نقد منع کردید. لابد سوال براتون پیش اومده که چرا؟ باید گفت متنی که حاوی اسپویله اصولا باعث میشه خواننده با احتیاط متن رو پیش ببره تا یه موقع براش اسپویل نشه. البته در بیشتر موارد خواننده ها از خوندن این بخش صرف نظر میکنن به دلایلی که گفتتم. البته جا داره به یک نکته هم اشاره کنم. استفاده از اسپویل بعضی اوقات هم جنبهی مثبتی داره. برای مثال میشه بجای اینکه داستان رو شرح بدید، بیاین اون رو توصیف کنید. بین این دوتا خیلی فرق وجود داره. توی پیشنمایشها هم میشه از اسپویل استفاده کرد (در صورتی که اطلاعاتی از داستان بازی در اختیار بود)، چون اصولا در پیشنمایشها نویسنده اطلاعات کاملی از بخش داستانی نداره و فقط میتونه یک سری شرایط رو وصف کنه و اون هارو شرح بده.دومین مشکلی که بیشتر از سایر بخشها تو ذوق میزد همین جمله بندی هاست. نمیگم جمله بندی ها بده، بلکه بعضی اوقات خوب هم بودن و باعث روون تر شدن جملات میشدن، اما بیشتر اوقات روون شدن یک مقاله به معنی عالی شدنش نیست. ساده تر بخوام توضیح بدم اینه که سعی کنید در شرایطی روونی جملات رو به نگارش ترجیح بدید که جمله بیش از حد دچار تکلف شده و نگارش تنها باعث پیچیدگی اون میشه. یعنی گاهی اوقات بهتره جمله روون باشه و گاهی هم نگارش درست باشه! مشکلی که شما داشتید در واقع حکمرانی نگارش بر مقاله بود.
سوم اینکه سعی کنید همیشه از بهترین متن برای مقدمه استفاده کنین. شاید باورت نشه ولی بنظر خودم مقدمه از متن اصلی هم مهم تریه. چونکه خواننده در اولین نگاه چشمش به مقدمه میخوره و اگه نتونه راضیش کنه حتی به متن اصلی نگاه هم نمیکنه و سریع پست رو ترک میکنه. لزومی نیست که تو مقدمه از تاریخچه استفاده کنید، هرچند قانونی نیست که این موضوع رو نقض کنه اما روال کار با این شرایط جذابتر بنظر میرسه. مقدمه رو با توضیف شرایط بازی به سمتی بکشید که اخرش به خود بازی متصل بشه.
چهارمنی و آخرین مشکلی که رفع اون میتونه باعث پیشرفت شما بشه بحث حجم مقاله هست. گاهی اوقات کم بودن مقاله دلیل بر ناقص بودنش نیست و برعکس همیشه طولانی بودن مقاله هم دلیل به کامل بودنش نیست. مثال بارزش هم مقالهی خودم، با اینکه طولانی بود اما برخی از موضوعات اساسی در بخش های مختلف رو فراموش کرده بودم (مقالهی دارک سولز 3). سعی کنید همیشه مقاله رو طوری تنظیم کنید که متن بر تصاویر قالب بشه و بیشتر از اون بنظر برسه.
به طور کلی با اینکه بنده با انتقاد های دوستان موافقم، اما بنظرم یکی از مقالات قدرتمند شما داخل انجمن بود و امیدوارم در آینده مثل همیشه گام های بلندی بردارید و پیشرفتتون هم مثل همیشه به چشم بیاد. برات آرزوی موفقیت میکنم امیر جان..
یا حق
چهارمنی و آخرین مشکلی که رفع اون میتونه باعث پیشرفت شما بشه بحث حجم مقاله هست. گاهی اوقات کم بودن مقاله دلیل بر ناقص بودنش نیست و برعکس همیشه طولانی بودن مقاله هم دلیل به کامل بودنش نیست. مثال بارزش هم مقالهی خودم، با اینکه طولانی بود اما برخی از موضوعات اساسی در بخش های مختلف رو فراموش کرده بودم (مقالهی دارک سولز 3). سعی کنید همیشه مقاله رو طوری تنظیم کنید که متن بر تصاویر قالب بشه و بیشتر از اون بنظر برسه.
به طور کلی با اینکه بنده با انتقاد های دوستان موافقم، اما بنظرم یکی از مقالات قدرتمند شما داخل انجمن بود و امیدوارم در آینده مثل همیشه گام های بلندی بردارید و پیشرفتتون هم مثل همیشه به چشم بیاد. برات آرزوی موفقیت میکنم امیر جان..
یا حق