02-22-2016, 04:55 AM
(آخرین ویرایش: 02-22-2016, 07:29 AM، توسط Last Warrior.)
سلام و خدا قوت خدمت نویسندهی عزیز
در ابتدا باید بگم که این مقالاتی که شما و تعدادی از دوستان در این چند وقت اخیر در انجمن و بخصوص در بخش نقدوبررسی منتشر کردید، فارغ از سطح مقاله، کار قابل تقدیری هست و استمرار در نوشتن نکتهی بسیار خوبیه، بخصوص اگر در ادامه با پشتکار و میل به پیشرفت و بهتر و بهتر شدن همراه باشه، و البته این مقاله نوشتن های متعدد نباید مانع از وقت گذاشتن بر روی اونها بشه؛ نوشتن یک مقاله خوب یا خیلی خوب (که روی اون کار و بر روی تمامی بخشهای اون زمان کافی گذاشته شده) در یک ماه بهتر از نوشتن 10 تا مقاله متوسط و ضعیف در همون یک ماه هست.
نکات کلی رو دوستان اشاره کردن و دیگه من تکرار مکررات نمیکنم و فقط به چند مورد در باب مقاله و نوشتن اون اشاره میکنم( این موارد کلی هست و نه فقط برای این مقاله) : - عدم رعایت نکات نگارشی و بعضا غلطهای املایی در هر سطح و مقالهای ممکنه پیش بیاد، میتونه از خستگی باشه یا اشتباه کیبوردی و یا ندونستن بعضی نکات. البته خود من موقع خوندن یه مقاله زیاد به این مسائل توجه نمیکنم و محتوا برام مهمتره، اون چند تا اشتباه، مثل چند تا ویرگول جا انداختن یا مثلا اینکه جای بعضی حروف، موقع تایپ، اشتباهی یه حرف دیگه رو نویسنده میزنه میتونه قابل چشمپوشی باشه، مگه اینکه نسبت به حجم مقاله این مسائل زیاد باشن یا بعضا تعداد غلطهای حاد در نوشته بیش از حد باشه.
یک راه مفید در کاهش این موارد و حتی بهره بردن از نکات دیگه ای که در ادامه اشاره خواهم کرد، استفاده از کمک و نظر دیگران قبل از ارائه مقاله در انجمن و ... هست. شما مقاله رو به یه دوست یا یکی از اطرافیان میدید و ازش درخواست میکنین که این نوشته رو به قصد پیدا کردن غلط و اشتباه نگاه کنه و بعد مثلا به ساختار نوشته دقت کنه و ...، حالا این خواننده اگه خودش گیمر باشه و تا حدی وارد به مسائل نگارشی که چه بهتر ولی اگه فقط آشنایی به موارد نگارشی داشت بازم خوبه، حتی مشورت گرفتن از چند نفر که آنچنان زیاد هم به این موارد وارد نیستن بازم خوبه، اولا بعضی اشتباهات فاحش رو (که همه در هر سطحی متوجه میشن) نویسنده با چند بار مرور هم نمیبینه، انگار نامرئی شدن، مثل بعضی امتحانات میمونه که یه مثبت رو منفی میذاری و ده بار هم مرور میکنی متوجه اشتباهت نمیشی، پس یکی که از بیرون به نوشته نگاه میکنه میتونه راحتتر اینا رو تشخیص بده. علاوه بر این شما میتونید نظر اون خواننده رو هم در مورد کیفیت نوشته جویا بشید،مثلا در مورد روان بودن جملات، خستهکننده بودن یا نبودن، اینکه کدوم بخشش جذاب بود یا کجاها کشدار بود، کجای متن مبهم بود و . . . نظرشو بگیرید. خب اگه چند نفر بودن که این نظرخواهی هم بهتر میشه. فقط یه نکته؛ این نظر خواهی فقط باید در مورد ساختار و شکل نوشته باشه نه محتوای اون، یعنی این نباشه که اگه شخصی که نوشته رو خونده و بازی رو هم تجربه کرده بیاد با نقد داستان شما مخالفت کنه و شما هم بپذیرید، نه، در اون موارد دیگه نظر و دریافتی که شما داشتید مهمتره چون شما نویسندهاید ولی در بخشهای نگارشی و اینکه نوشته جذابیت داره یا نه( از این نظر که روان و خواندنی و ... هست یا نیست) این جور نظرات میتونه کمک کننده باشه. این روش مثل روش های بعضی فیلمسازها( مثلا در مورد تدوین) و بخصوص بازی سازها( در مورد باگ ها و ..) هستش که میان قبل ارائه محصولشون، بین تعداد محدودی اون رو عرضه مکینن و در موارد جزئی نظرات اونا رو میگیرن.
اما نکته بعدی:
- مقدمه و موخرهی یک نوشته به نظر من هم از مهمترین( و شاید مهمترین) و هم از سختترین بخش ها برای یه مقالهست. نه اینکه بخشهای دیگه مهم نیست، اونها اصل مقالهست ولی شروع خوب میتونه یه نیروی محرکه برای یه خواننده باشه تا انرژی بگیره و تا ته مطلب بره، مثل سکانس ابتدایی یه فیلم که میتونه همین تاثیر رو بذاره، حالا در متن مقاله باید این اوج حفظ بشه و حداقل کمتر افت کنه و در انتها به یک پایان خوب منتهی بشه، بازم مثل سکانس پایانی یه فیلم، چون اون جملات آخرینی که به کار میبرین از جملاتی هستن که میتونن در ذهن خواننده حک بشن و برای همین مهمن. و به طور کلی خلاقیت در شروع و پایان، میزان اون، پیوستگی اون با متن( طوری که گاهی میتونه حتی منفک از متن کلی نباشه) و ... میتونه در کیفیت اون دخیل باشه.
خب مثل اینکه زیاد نوشتم
اما نکته هم فراوان وجود داره، ولی فعلا به همین مقدار بسنده میکنم، ادامه انشاا... در نوشتههای بعدی.
.gif)
موفق باشید
![[تصویر: Last_Warrior.png]](http://s9.picofile.com/file/8281499384/Last_Warrior.png)