03-18-2016, 11:09 AM
سلام بر آقا حسین عزیز.
قبل از هرچیزی جا داره بخاطر نوشتن این نقد با محتوا و تمیز از شما تشکر کنم. مهمترین نکته که در اولین نگاه به چشم میخوره، موضوع نظم مقاله هست که جزو فاکتورهای اصلی برای یک خواننده محسوب میشه. متن رو هم تراز از دو طرف کردید که همین موضوع نظم مقاله رو خیلی تقویت میکنه. محتوای غنی و حجم کلی مقاله هم بسیار خوبه و تو این زمینه هم به قول عامیانه "کارت ایول داره". اما قصد ندارم با گفتن مزایا و نکات مثبت مقالتون این نظر رو طولانی کنم و به یک سری نکات اشاره میکنم که با رعایت اون میتونید کیفیت مقالاتتون رو بالاتر ببرید. بازهم میگم که نقد شما بسیار خوب بود و قصدم از بیان اینگونه حرفها بهبود قالب نوشتاری هست و امیدوارم این بحثها نظر شما نسبت به بنده رو عوض نکنه. اول از همه میریم سراغ مقدمه...
تو اولین نگاه به مقدمه، چشممون به یه متن تر و تمیز میخوره که پتانسیل بالایی برای شروع داره. نکتهی اول اینکه نگارش توی این بخش اندکی مشکل داره و نمیشه گفت خیلی بینقض عمل کردید اما این موضوع چندان به ساختار جملات آسیب نمیزنه تا جایی که اشکال جملهبندیهم بهش اضافه میشه! البته جملات بسیار روون هستن و این موضوع باعث میشه این مشکلات به چشم نیاد. همونطور که قبلا هم گفته بودم، روون بودن جملات نباید جای نگارش رو بگیره و این یعنی روون بودن تا زمانی اهمیت و ارزش داره که شما نگارش رو فراموش نکرده باشید. تعادل بین نگارش و روون بودن جملات موضوع بسیار مهمیه و موضوعیه که باعث میشه خواننده مقاله رو وسط کار رها نکنه. اما موضوع بعدی بحث کوتاهی مقدمه هست. پیش از این هم گفتم که مقدمه یکی از اساسی ترین بخشها برای یک خواننده هست و به عنوان نظر شخصیم، بهتره که همیشه با یه مقدمهی طوفانی مقاله رو آغاز کنید. البته مقدمه جذابیت خوبی داشت، اما سعی کنید همیشه یه مقدمهی بلند تر بنویسید(نظر شخصی).
و اما متنی که بعد از مقدمه با اون بر میخوریم که به جرات یکی از قدرتمند ترین بخشهای مقالهی شماست. تعریفی که از ترس و نحوهی تولد این عنصر کردید بسیار عالی بود. ولی بنده به عنوان یه منتقد، میخوام ایرادات این بخش رو بگم و کاری به نکات مثبت (که خیلی زیاده) ندارم. یه موضوع که جا داره بهش اشاره بکنم بحث قیاس بازی با دیگر عناوین هست. اصولا برای مقایسه کردن یک بازی با دیگر عناوین ما یک سری حد و حدودهایی داریم. توی پیشنمایش ها و اولین نگاهها استفاده از این ویژگی چندان ایرادی نداره، چراکه در اونجا نویسنده دست و بالش بسته هست و نمیتونه موضوعات زیادی رو مورد قیاس قرار بده، مخصوصا زمانی که از این عنوان تنها یک نسخه انتشار یافته باشه. در اینجا نویسنده مجبوره که بازی رو با دیگر عناوین مقایسه کنه و اینها به این دلیله که اطلاعات جامعی از بازی رونمایی نشده. اما در نقد و بررسی این موضوع کاملا متفاوته، چراکه اینجا بازی منتشر شده و اطلاعات کافی هم در اختیار هست. در نتیجه بحث مقایسه تقریبا بیمعنیه. مهمترین دلیلش هم اینه که یک بازیکن ممکنه بازی های قیاس شده رو تجربه نکرده باشه و در نتیجه مقایسهی شماهم براش مفهومی پیدا نمیکنه. بگذریم... اگه به این بخش به چشم تاریخچه و اطلاعات بازی نگاه کنیم، بهتره که این بخش رو بیارید زیر اطلاعات بازی چراکه در اینصورت این بخش به جمع مقدمه اضافه میشه و اصلا وجههی خوبی نذاره. نکات مثبت هم اگه بخوام یه طور کلی بهش اشاره کنم، بحث شیرینی و روون بودن جملات، پاراگراف بندی، نظم نوشته ها و از همه مهم تر محتوای جذابش هست.
میریم سراغ متن اصلی نقد که یکی از مشکلاتش همون ابتدا خودنمایی میکنه. نداشتن تیتر برای شروع متن اصلی. البته این موضوع مشکل محسوب نمیشه اما رعایتش نکتهی مثبتیه. بدترین نکتهای که بخش اصلی نقد رو بد جلوه میده، بحث قیاس با دیگر عناوین ساخته شده توسط شینجی میکامی هست. در واقع قیاس این عنوان با RE4 اصلا کار درستی نیست! چراکه ما میخوایم نقد کنیم نه مقایسه... توضیحاتی رو در این مورد دادم و نیازی نیست اونهارو تکرار کنم اما توی مقالات نقد و بررسی هیچوقت از موضوع مقایسه به عنوان یک بحث اساسی استفاده نکنید. مثال میزنم: به عنوان مثال من یک خواننده هستم و هیچ شناختی هم نسبت به RE4 ندارم! حالا شروع میکنم به خوندن مقاله و تو بخش های مختلف اون چشمم به واژهی RE4 میخوره ککه باعث میشه چیز زیادی از نقد دستگیرم نشه و در نتیجه نقد رو رها میکنم! مهمترین مشکل تو این بخش همین موضوعه... ایرادات نگارشی هم تک و توک به چشم میاد و بحث جمله بندی ها هم این دیده میشه... هرچند که نکات مثبت زیادی تو این بخش وجود داره و همونطور که پیش از این گفتم قصدم گقتن نکات مثبت نیست چون نظرم رو خیلی طولانی میکنه.
و اما آخرین بخش که همون "کلام پایانی" هست. نکتهی منفی بزرگی تو این بخش دیده نمیشه و میشه گفت مقالتون یه پایان بینظیر داره. خب... سعی کردم با گفتن این موارد یک سری نکاتن رو یادآور بشم و مطمعنم شما کسی نیستید که با این حرف ها ناراحت شده باشید. یه خستته نباشید بسیار ویژه هم خدمت شما میگم که تونستید یه مقالهی خوب و عالی از نظر نظم و نگارش تحویل بدید. امیدوارم در آینده با رعایت این موارد بیش از پیش کاربران گیمفا رو شگفتزده کنید.
موفق باشید آقا حسین...
.gif)