امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پلیس یا گانگستر؟ | نقد و بررسی بازی Sleeping Dogs
#1
[تصویر:  36234415851890912575.jpg] 
بسم الله الرحمن الرحیم
بازی های Open World  معمولا با عناوینی مثل  GTA شناخته می شوند که دلیل آن هم این می باشد که سری GTA از نخستین فرانچایز های این سبک بوده است. اما همیشه بازی هایی بوده اند که به خاطر بازی های بزرگ دیگر دیده نشده اند؛Sleeping Dogs هم یکی از همین بازی ها است. بازی که نتوانست به دلیل همزمان شدن انتشارش با بازی های هم سبکش به موفقیت دست یابد. شاید خیلی از گیمر ها حتی نام این بازی را هم نشنیده باشند و اگر شما هم از این دسته گیمر ها هستید و می خواهید اطلاعاتی را در مورد این بازی به دست آورید، با ما همراه باشید. این عنوان Open World در ابتدا قرار بود نسخه ی جدید سری True Crime باشد؛ ولی، حقوق این بازی توسط کمپانی اسکوئر انیکس (Square Enix) از اکتیویژن (Activision) خریداری شد. اما این کمپانی ژاپنی نمی دانست که چه اشتباهی کرده است. آن ها فقط حقوق این بازی را خریده بودند و نه فرانچایز TC را. به همین دلیل، کمپانی سازنده مجبور شد تا بازی خود را با نام دیگری به انتشار برساند. آن ها وظیفه ی ساخت بازی را بر عهده ی استودیوی United Front Games گذاشتند. این استودیو قبل از این بازی تنها سابقه ی تولید چند بازی ماشین سواری (Racing) را داشته است و در این سبک تازه کار است. اما با توجه به تمامی این مسائل و مشکلات، این بازی توانست به یک بازی متوسط مبدل شود که برای سازندگان و ناشر راضی کننده بود. این بازی همان طور که در ابتدای مقاله هم اشاره شد در سبک جهان آزاد می باشد. هم چنین دارای المان های مخفی کاری و مبارزات تن به تن هم می باشد. در ادامه به بررسی قسمت های مختلف این بازی می پردازیم.
[تصویر:  260px-Sleeping_Dogs_-_Square_Enix_video_game_cover.jpg]
کاور بازی

نام بازی: Sleeping dogs
استودیو ی سازنده: Square Enix London Studios – United Front Games
ناشر: Square Enix – Namco Bandai Games
سبک بازی: Open World – Action Adventure – Fighting
پلتفرم (ها): PS3 – XBOX 360 – Microsoft Windows – On live
تاریخ انتشار: 13 آگوست 2012 در Steam – 14 آگوست در آمریکای شمالی – 16 آگوست در استرالیا – 17 آگوست در اروپا و 27 سپتامبر در ژاپن
[تصویر:  59286133538350924095.jpg]
 در کنار دوست قدیمی! به یاد دوران کودکی
یک دوست یا یک جامعه؟ – داستان
شاید این موضوع کمی کلیشه ای باشد که یک پلیس به صورت مخفیانه در میان جنایتکاران نفوذ کند و با به دست آوردن اطلاعاتی از آن ها زمینه ی نابودی آن ها را فراهم سازد. این موضوع اخیرا در فیلم ها و بازی های بسیاری استفاده شده است، ولی در این بازی با تغییراتی همراه بوده است که باعث متفاوت بودن این بازی با سایر بازی ها یا فیلم ها دیگر شده است. شما در نقش یک پلیس وظیفه شناس با نام وی شن (Wei Shen) هستید که باید با نفوذ به باند های جنایت کار اطلاعاتی را از آن ها به دست آورد و آن ها را در اختیار سازمان های ح.ک.و.م.ت.ی و افراد با نفوذ د.و.ل.ت.ی بگذارد.
وی شن شخصیتی خشن است که به هیچ کس را دوست ندارد به جز دوست قدیمی و دوران کودکی اش یعنی جکی ما (Jackie Ma) با کسی رفتار انسان دوستانه ندارد. او پس از این اتفاقات با افراد جدید تر و بالا مقام تری (در بین جنایت کاران) رو به رو می شود. رفته رفته وی شن هم تبدیل به یک خلاف کار واقعی می شود و خود او هم یکی از بزرگ ترین جنایت کاران شهر هنگ کنگ می شود. این قاتل بی رحم،، یک فرد هنگ کنگی است که در آمریکا بزرگ شده است؛ ولی، اکنون در هنگ کنگ زندگی می کند. خانواده ی او هم از طبقه ی متوسط بوده اند و حتی یکی از اعضای خانواده اش هم در کار های خلاف دستی داشته است. او هر کاری را برای نابودی باند های جنایت کار و رسیدن به هدف خود می کند و از کشتن یا شکنجه دادن افراد هیچ واهمه ای ندارد. پس اگر دوست دار بازی ها و فیلم های شرقی داستان محور هستید و می خواهید طعم یک بازی خوب با داستان بهتر را بچشید، داستان این بازی مسلما مورد پسند شما واقع خواهد شد.
[تصویر:  Sleeping-Dogs-Car-Chase.jpg]
یکی از لحظات هیجان انگیز که برای شما زیاد پیش خواهد آمد. 
مکس پین یا بتمن؟ – گیم پلی
اکثر مردم شرق آسیا را با هنر های رزمی آن می شناسند و از فرهنگ و تمدن آن ها و فلسفه ی هنر های رزمی هم تنها به مبارزات خشن آن ها توجه می کنند. اگر جزء این اکثریت هستید، مطمئنا فیلم های بروس لی را دیده اید و با حرکات رزمی مخصوصش هم آشنایی دارید. اما اگر جزء این گروه نیستید، هم این بازی برای شما سورپرایز هایی دارد که می تواند شما را به ادامه ی آن تشویق کند. با توجه به Open World بودن بازی مسلما شاهد یک جهان بزرگ با مراحل فرعی زیاد و هیجان انگیز هستیم که از خسته شدن شما از بازی جلو گیری می کنند. مراحل اصلی بازی شامل دو بخش خلاف کاری و کارآگاهی می شوند که هر کدام خط داستانی متفاوتی را دنبال می کنند. هر یک از مراحل، شغل ها و... در نقشه با رنگ مخصوصی نشان داده می شوند که به پیدا کردن آن ها کمک می کند.
 مبارزات بازی هم شباهت زیادی به مبارزات سری بازی های Batman: Arkham دارد ولی تفاوت های جزئی در آن دیده می شود که آن را قابل تحمل می کند. مثلا ضد حمله ها که در دو نسخه ی اخیر سری BA وجود داشت، در این بازی هم وجود دارد. ولی عناصر جدیدی هم در مبارزات تن به تن بازی وجود دارد که از جمله ی آن ها می توان به فینیشر های خشن وی شن اشاره کرد. شما می توانید تمامی قابلیت های خود از جمله مبارزات، دزدی و... را توسط XP هایی که در طول مراحل جمع آوری می کنید ارتقاء دهید. مراحل فرعی بازی هم همان طور که اشاره شد در سطح شهر پراکنده شده اند و شما با گشت و گذار در شهر می توانید یکی یکی به انجام آن ها بپردازید.
یکی از نقاط ضعف گیم پلی بازی، بخش ماشین سواری آن است زیرا که رانندگی کردن با یک ماشین معمولی و یک تریلی تفاوت چندانی با هم ندارد! بخش تیر اندازی بازی هم همانند اکثر شوتر های سوم شخص، از سیستم کاور گیری پیشرفته بهره می برد که در هنگام مبارزات خیلی به کار می آید. تنوع اسلحه ها هم خوب است ولی شما به صورت هم زمان فقط می توانید دو اسلحه ی گرم را با خود به همراه داشته باشید. مکانیک آهسته کردن صحنه در هنگام تیر اندازی یا همان Slow Motion هم در مواقع خاصی در بازی وجود دارد و شما می توانید با دقت بیش تری دشمنان خود را هدف بگیرید. أشیاء جمع کردنی بازی هم بسیار متنوع می باشند و شما را برای مدت ها سرگرم خواهند کرد. پارکور نیز نقش اساسی را در بازی ایفا می کند و شما می توانید به جای استفاده از وسایل نقلیه از روی ساختمان ها و یا جاهای دیگر، مسیر خود را طی کنید. مسابقات ماشین سواری و موتور سواری هم از موارد سرگرم کننده ای هستند که برای گذران وقت در بازی خوب هستند.
[تصویر:  7538SD_Screenshot_Wei_Punch_Street_JL_01.jpg]
الان تو حسه!
شهری زیبا یا شهری آلوده؟  – گرافیک
گرافیک بازی در نمای اول خیلی پر زرق و برق به نظر می رسد، ولی هر چه بیش تر بازی را انجام می دهید بیش تر از آن نا امید می شوید. جزئیات یکی از نقاط مثبت گرافیک بازی است و هر وقت در شهر قدم می زنید، جلوه ای زیبا و پر جزئیات از شهر هنگ کنگ می بینید. بافت ها (Texture) باکیفیت هستند و از هر زاویه ای که به آن ها دقت کنید ایرادی دیده نمی شود. طراحی چهره ها هم به خوبی انجام شده است و اجزای صورت شخصیت ها به زیبایی به تصویر کشیده شده است. مکان های بازی هم متنوع می باشند و با توجه به نقشه ی نسبتا کوچک بازی، از تنوع بسیار زیادی برخوردار می باشند.
NPC ها (سیاه لشکر) در بازی متنوع اند و کمتر پیش می آید، فردی تکراری در شهر مشاهده کنید. افت فریم در هیچ یک از لحظات و حتی در نبرد های شلوغ بازی دیده نمی شود. سایه زنی های بازی هم باکیفیت هستند و سایه های غیرطبیعی و لبه دار کمتر دیده می شوند. افکت های موجود در بازی هم از کیفیت خوبی برخوردارند و افکت هایی مانند خون، آب و.. به خوبی نمایش داده می شوند؛ در کنار همه ی این موارد مثبت دو نقطه ضعف در گرافیک بازی وجود دارد: در هنگام مکالمه بین شخصیت ها، لب و دهن آن ها با صدای آن ها هماهنگ نیست که گاهی اوقات خیلی آزار دهنده می شود. مورد بعدی، باگ های متعددی است که در بازی وجود دارد. مثلا: وقتی می خواهید به خانه خودتان وارد شوید، در آن به حالت Solid در می آید و شما نمی توانید وارد خانه شوید. در کل گرافیک بازی متوسط است و نه بیش تر.
[تصویر:  Sleeping-Dogs-41.jpg]
یکی از لحظات جذاب و دیدنی در بازی!
باند های بی صدا یا تیر های پر سر و صدا؟ – موسیقی و  صدا گذاری
در اکثر بازی های جهان باز ایرادات بسیاری در بحث صداگذاری وجود دارد و Sleeping Dogs هم از این قاعده مستثنی نیست. گرچه موسیقی ها و صداگذاری های بازی باعث می شوند که شهر بازی زنده تر به نظر برسد. ولی، صداگذاری بازی مشکلات فراوانی دارد؛ مثلا: لب و دهن شخصیت ها با صدای آن ها هماهنگ نیست که نقطه ضعفی بزرگ است. به غیر از این مورد در صداگذاری، ایراد خاصی در صداگذاری شخصیت ها وجود ندارد.
آهنگساز بازیJeff Tymoschuk می باشد که در اکثر موارد کار خود را به خوبی انجام داده است. موسیقی های بازی با شرایطی که پخش می شوند، همخوانی دارند و موسیقی های پس زمینه بازی هم خوب است. در واقع می توان گفت که صداگذاری بعد از گیم پلی، بهترین بخش بازی است.
[تصویر:  sleeping-dogstatoo.jpg]
بدون شرح!
از یاد رفته - کلام آخر
در پایان نتیجه می گیریم که Sleeping Dogs یکی از بازی های خوب سال 2012 است که به دلیل وجود برخی بازی های دیگر و همزمان بودن تاریخ انتشار آن ها با این بازی، به موفقیت نرسید؛ اما، اگر از طرف داران سبک Open World هستید، باید بدانید که این بازی یکی از خوب های این سبک است و اگر سیستمتان بازی های جدیدتر را اجرا نمی کند یا می خواهید بازی های قدیمی تر را تجربه کنید، این بازی را به شما پیشنهاد می کنم و مطمئنم که از انجام آن پشیمان نخواهید شد و تجربه کردن آن خالی از لطف نیست! Sleeping Dogs بالاترین نمره ی متای خود یعنی 83 را بر روی PS3 به دست آورد.
نقاط مثبت: داستان درگیر کننده، گرافیک نسبتا پرجزییات، گیم پلی متنوع
نقاط منفی: باگ های متعدد، هماهنگ نبودن لب ودهن شخصیت ها با صدایشان، کپی برداری از بازی های دیگر
نمرات بازی
داستان: 90 از 100
گیم پلی: 85 از 100
گرافیک: 85 از 100
موسیقی و صدا گذاری: 90 از 100
نمره کل: 80 از 100
این نقد وبررسی بر اساس نسخه ی PS3 این بازی انجام شده است.
سخن نویسنده: از همه ی شما دوستان عزیز به خاطر قدیمی بودن بازی که آن را نقد کرده ام، عذر می خواهم و امیدوارم که بتوانم در آینده بازی های بهتری را نقد کنم. علت قدیمی بودن بازی مورد نظر این بود که من از قوانین نویسندگان مبتدی اطلاع نداشتم و به همین خاطر هم این طور شد.
[تصویر:  89765172440756452817.jpg]
 

 
پاسخ


پیام‌های داخل این موضوع
پلیس یا گانگستر؟ | نقد و بررسی بازی Sleeping Dogs - توسط Nelo Angelo - 12-19-2013, 05:31 PM

موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  نقد و بررسی بازی مافیا officialamir 1 1,930 05-10-2023, 04:01 PM
آخرین ارسال: برنا زرین
  بررسی بازی The Quarry : فیلم خوب، بازی معمولی علی امینی 0 1,066 06-14-2022, 03:46 PM
آخرین ارسال: علی امینی
  بررسی بازی Lego Star Wars: The Skywalker Saga ساسان گیمر 0 1,081 04-18-2022, 11:40 AM
آخرین ارسال: ساسان گیمر
  زنگ ورزش | نقد و بررسی FIFA 14 White Fang 23 8,336 02-28-2022, 03:36 PM
آخرین ارسال: alireza663
  نقد و بررسی گوشی سامسونگ a51 pishrotech 0 1,232 10-20-2021, 07:48 PM
آخرین ارسال: pishrotech

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان