03-16-2016, 10:53 PM
(آخرین ویرایش: 03-17-2016, 03:45 PM، توسط AA-Revenger.)
مقدمه
به عنوان نتیجه گیری کلی، می توان گفت که برای جامعه بازی باز ما، عنوان Mortal Kombat از قدرت و امتیاز بالاتری نسبت به عنوان Street Fighter، بنا بر دلایل ذکر شده، برخودار است. پس در صورتی که خواستار خرید یکی از دو عناوین بالا هستید، حتما به شرایط اقتصادی خود توجه کنید که آیا توان تهیه یک گیفت کارت جهت خرید کاراکتر های اضافه یا خرید اینترنت پر سرعت با حجم ماهیانه مناسب را دارید یا خیر.
بدون شک با شروع نسل جدید کنسول ها، شرایط حاکم سابق که به کمک کپی خور شدن دستگاه های نسل هفت ایجاد شده بود، یکباره به فراموشی سپرده شد. شرایط جدیدی زیر سایه سنگین بازی های اورجینال برای بازی بازان ایرانی که اکثرا به دلیل شرایط اقتصادی نادرست کشور، توان خرید آن را ندارند به وجود آمد که نیازی به توضیح ندارد! دیگر دوران خرید با خیال آسوده به اتمام رسید. با توجه به قیمت سرسام آور بازی های اورجینال و صد البته عدم دسترسی به تمامی آن ها، خرید یک عنوان جدید نیازمند تحقیق فراوان می باشد. در این بین نمی توان به هایپ ها و تریلر های رسمی منتشر شده از سوی سازندگان، اعتماد چندانی کرد، چرا که به جز معدود سازندگان و استودیو هایی، اکثر آنان به دنبال کسب سود بیشتر و به نوعی خالی کردن جیب مبارک جامعه بازی باز به صورت جهانی می باشند. در قدم دوم، خواندن مقالات نقد و بررسی و در نظر گرفتن متای بازی نیز می تواند کمک چشم گیری کند، اما نباید این مهم را فراموش کرد که سایت های معتبری که اکثر ما به نمرات آنان توجه ویژه ای داریم، در کشور هایی زندگی می کنند که:
- خدمات پس از خرید دارند
- پشتیبانی از بازی به صورت کامل در آنجا اجرا می شود
- مشکل اینترنت ندارند
به صورت خلاصه، ما هیچ یک از موارد ذکر شده را نداریم! درست است که مبلغ بازی را به صورت کامل و برابر با دیگر بازی بازان جهان پرداخت می کنیم اما از حقوق آنها برخودار نیستیم. عناوینی همچون Batman: Arkham Knight را به یاد بیارید. فروشگاه های بزرگی همچون Gamestop وعده تعویض یا پرداخت مجدد هزینه بازی را دادند. اما مگر شعبه ای از Gamestop در ایران موجود است؟ اصلا می دانیم بازی اورجینالی که در دست ماست از کدام فروشگاه در مبدا خریداری شده است؟ مسلما خیر! مگر آن که کمی خوش شناس باشیم و پس از گشودن قاب بلوی ری بازی، مشاهده کنیم که کد دریافت DLC شخصیت محبوبمان یعنی Red Hood همراه با بازی قرار داده شده است و با صدای بلند فریاد بزنیم آخ جون!
عناوین بدون نقص و شاهکاری همچون The Witcher 3: Wild Hunt را به یاد بیاورید. آپدیت ها و بهینه ساز های فراوانی را جهت بهبود تجربه ما دریافت کرد. DLC های رایگان که ارزش بازی را صد ها مرتبه افزایش میدادند. تا جایی که بنده اطلاع دارم، تننها حجم تمامی آپدیت ها بر روی کنسول PS4 ، هفده گیگ می باشد! چند نفر از بازی بازان ایرانی توان دانلود این حجم را دارند؟ مسلما خیلی کم! تازه هیچ حرفی از حجم دی ال سی ها به میان نیامد که از آن ها نیز محروم شدیم.
در کل از بیان تمامی مطالب بالا تنها یک هدف داشتم. آن هم این است که عزیزان، شرایط ما بازی بازان ایرانی بسیار خاص است. اصلا یک دونه ایم برای نمونه ایم! پس میزان آگاهی ای که ما باید در خرید عناوین جدید داشته باشیم، در قدم اول یعنی قبل ازعرضه رسمی بازی با باقی جهانیان یکسان ولی در قدم دوم یعنی پس از عرضه بازی حاوی شرایط ویژه به نسبت نوع بازی می شویم. بازی هایی همچون Mortal Kombat X نیازمند گیفت کارت است، Division و Rainbow Six Siege نیازمند اینترنت قوی است. پس شرایط ما خاص است.
در این راستا، به شخصه از طرف گیمفا، خواستار راهنمایی شما عزیزان در خرید عناوین جدید نسل هشتمی و ایجاد سهولت و آرامش هر چه بیشتر هستم. در این بین، سری مقالاتی را تدارک دیده ام که به بررسی جنبه های مختلف یک عنوان، اعم از سبک و شرایط مورد نیاز جهت تجربه هرچه بهتر و از سوی دیگر به مقایسه عناوین هم سبک اما دارای شرایط خاص، می پردازد تا شما تنها با خواندن مقاله و نگاهی اجمالی به شرایط خود، عنوان بعدی خود را انتخاب نمایید.
Street Fighter V یا Mortal Kombat XL؟
Mortal Kombat از سری عناوین قدیمی و به نوعی اصیل سبک مبارزه ای قلمداد می شود. بازی بازان دهه 60، خاطرات خود را با این عنوان از کاراکتر هایی همچون Sub Zero و Scorpion شروع کردند و سیر تکاملی آن را تا نسل هشتم کنسول ها دنبال کردند. پس به نوعی هواداران مخصوص به خود را دارد که خواه ناخواه نمی توانند آن را ترک کنند. اما در موازات آن، Street Fighter نیز تمامی شرایط Mortal Kombat را دارد. تنها با چند تفاوت مهم همچون تفاوت نوع مبارزه و اتمسفر کلی بازی نسبت به Mortal Kombat. درست است که اغلب موارد سری عناوین Street Fighter با Tekken مقایسه می شوند. اما این بار به دلیل انتشار نسخه جدید Street Fighter و نسخه کامل شده Mortal Kombat یعنی XL برای کنسول های نسل هشتم، می خواهیم به مقایسه این دو از زوایای مختلف بپردازیم.
Mortal Kombat XL:
خرداد ماه سال گذشته بود که عنوان Mortal Kombat X در دو تاریخ متفاوت برای کنسول های نسل هشتم و رایانه های شخصی منتشر شد. بازی با نمرات نسبتا خوب و استقبال همیشگی هواداران رو به رو شد. اما طولی نکشید که شایعات موجود قبل از عرضه بازی به حقیقت پیوستند و سیلی از نارضایتی های بازی بازان به سوی سازندگان سرازیر شد، البته نه تمامی آن ها! بازی سنت نسخه های قبلی خود را شکست و با حذف کاراکتر های محبوب قیدمی خود، کاراکتر های جدید خود را اضافه نمود. امری که به نسبت شرایط را خنثی نگه داشت اما برخی کاراکتر های مهمان و قدیمی به صورت فروشی و پک وارد میدان شدند. کاراکتر های قدیمی و محبوبی همچون Goro به عنوان پاداشی برای اشخاصی که بازی را پیش خرید کرده بودند در نظر گرفته شد و شخصیت های مهمان محبوبی همچون Predator به عنوان کاراکتر فروشی معرفی شد. مسلما هوادارن دو آتیشه بازی در خارج از کشور با سیاست های اقتصادی جدید سازندگان مخالفتی نداشتند، اما آیا این شرایط برای تمامی بازی بازان و هوادارن در سرار جهان یکسان بود؟ مسلما خیر، چرا که نمونه بارز آن، خودمان هستیم. به صورت کلی، عنوان جدید کمبت در بخش داستانی و دو نفره آفلاین خود، به صورت قوی و قابل قبولی ظاهر شد. پس اشخاصی که به دلیل ضعف اینترنت خود قادر به تجربه بخش چند نفره نیستند، چیز زیادی را از دست ندادند. گیم پلی جذاب به همراه گرافیک غنی و صداگذاری و داستان قابل قبول، شرایط را برای بازی بازان ایرانی مساعد نگاه داشت. اما زمانی که بحث خرید کاراکتر های جدید به میان می آید، بازی به صورت خودکار ناقص می شود. از طرفی، اگر به نوعی به صورت ناپلئونی (!) توانستید به بخش چند نفره متصل شده و به بازی بپردازید، ممکن است خود را در رقابتی نا عادلانه بیابید. فرض کنید Goro به دست یک بازی باز حرفه ای خارجی باشد و شما یک بازی باز متوسط با Sub Zero. مسلما از جذابیت بازی کاسته می شود، چون اگر حتی شما موفق به شکست او شوید، از تنوع کاراکتر های جدید بهره مند نیستید. این امر با داشتن یک گیفت کارت متانسب با ریجن کنسول شما قابل حل است اما آیا تمامی بازی بازان ایرانی قادر به تهیه گیفت کارت و استفاده از آن هستند؟ مسلما خیر!
پس در نتیجه گیری کلی، عنوان کمبت به صورت خالص و عادی بدون اینترنت و موارد اضافه، همچنان جذابیت همیشگی خود را دارا می باشد و اصول یک بازی ناب را دارد.
Street Fighter V:
استریت فایتر به همراه گرافیک هنری و چشم نواز خود، هوادارن مخصوص به خود را دارد. بازی بازان زیادی در نسل های گذشته، خاطره ها با کاراکتر های این عنوان ساختند، چرا که در عناوین مختلف در کنار کاراکترهای محبوب آن، نقش پررنگ و مهمی را ایفا می کردند. پس از پشت سر گذاشتن حاشیه های متعدد و ورود کاراکتر های جدید به بازی، نسخه جدید Street Fighter در ماه گذشته عرضه شد. نمرات خوبی را از سوی منتقدین دریافت کرد اما با اسقتبال خوبی از سوی بازی بازان مواجه نشد. نسخه اولیه بازی، از مشکلاتی همچون باگ های آزار دهنده، مشکلات سرور های آنلاین در ایجاد مسابقه جدید و عدم وجود نوآوری رنج می برد. در این بین، به گفته منتقدین، داستان بازی به صورت خوبی طراحی شده بود، اما از مدت زمانی کمی برخوردار بود. اما برخلاف عنوان Mortal Kmombat سیاست اقتصادی خود را حفظ نمود و بر فروش موارد اضافه و خارج از نسخه اصلی بازی، تکیه نکرد و تمام تمرکز خود را بر روی عنوان عرضه شده و رفع باگ ها مشکلات قرار داد. در کل نسخه جدید به نوعی توانست از وضعیت نه چندان خوب اولیه خود نجات پیدا کند اما نقطه قوت بازی که به نوعی باعث نجات آن شد، به نقطه ضعف بازی بازان ایرانی بدل شد! تمرکز اصلی بازی بر روی بخش چند نفره خود قرار داشت و از تنوع و قدرت بسیار بالایی برخودار بود که به نوعی، ضعف بخش داستانی و آفلاین بازی را پوشش میداد. پس در نتیجه ، عنوان Street Fighter V نیازمند اینترنت قوی با سرعت بالا می باشد. به عبارتی دیگر، برای عموم بازی بازان ایرانی توصیه نمی شود.
نتیجه گیری:
به عنوان نتیجه گیری کلی، می توان گفت که برای جامعه بازی باز ما، عنوان Mortal Kombat از قدرت و امتیاز بالاتری نسبت به عنوان Street Fighter، بنا بر دلایل ذکر شده، برخودار است. پس در صورتی که خواستار خرید یکی از دو عناوین بالا هستید، حتما به شرایط اقتصادی خود توجه کنید که آیا توان تهیه یک گیفت کارت جهت خرید کاراکتر های اضافه یا خرید اینترنت پر سرعت با حجم ماهیانه مناسب را دارید یا خیر.