اگه شما (بله شما دوست عزیز
) میخواید کنسول بخرید، من میگم حتما اگه تصمیم دارید بخرید، برید بخرید. ولی خواهشا، خواهشا، خواهشا، بدونید که دارید چی میخرید. چون خیلیا با کله رفتن همون روز اول کنسول خریدن و الان وقتی اسم PC هم میاد میگن کنسول قوی تره. خودتونو تو شرایطی گیر نندازید که مجبور بشید کورکورانه از کنسولتون (چون واسش پول دادید) دفاع کنید. اول خوب تحقیق کنید و هر وقت کاملا متوجه شدید که کنسول چه مزیت هایی داره و چه ضعفهایی داره و از اون طرف PC چه نقاط قوت و ضعفی داره، برید یکی نه دو تا کنسول بخرید.
واقعا لازم دیدم یکسری نکات رو اینجا بگم.
1-خریدن یا نخریدن کنسول همش بستگی به نیاز فرد داره، افرادی هستن که دوست دارن روی مبل بشینن و با دسته بازی کنن، بعضی دیگه هستن که حوصله یا وقتِ دست و پنجه نرم کردن با مشکلات یکسری بازیها روی PC رو ندارن. عده ای هم دوست دارن براحتی دستگاهی رو بخرن و با اتصال اون دستگاه به "تلویزیون بزرگتر از مانیتور" شون، شروع به بازی کنن. بعضی از افراد هم هستن که شرایط زندگیشون ایجاب میکنه که برای بازی کردن، به خرید کنسول رو بیارن. یک گروه دیگه هم هستن که برای تجربه انحصاری های یک پلتفرم، اقدام به خرید کنسول مورد نظرشون میکنن . همونطور که میبینید میشه ده ها مورد رو برای توضیح علل خریدن و یا نخریدن کنسول، نام برد.
اما اگر میخواید فقط کنسول داشته باشید و قید بازی روی PC رو بزنید. (که به نظر من در هر شرایطی داشتن یک PC لازمه حتی اگه برای گیمینگ نباشه. متاسفانه بعضی از افراد PC میفروشن که کنسول بخرن، که حتی با احتساب بحث مالی و... باز هم کار اشتباهی هست.) یکسری نقاط ضعف و البته نقاط قوت، وجود داره:
نکات مثبت:
a) بطور کلی، با خرید یک کنسول، شما هر بازی ای رو که انتخاب کنید، کاملا با عملکرد یکسان روی اون کنسول اجرا میشه (مثلا Bloodborne همیشه و روی هر PS4ی یک عملکرد رو داره) و هیچ عملکرد بهتر یا بدتری نسبت به بازی شما، روی یک پلتفرم، برای افراد مختلف وجود نداره.
b) در کنسول، همه چیز 100% با هم مرتبط هست. (everything belongs together) از سخت افزار گرفته تا سیستم عامل، نرم افزارهای مختلف، لوازم جانبی، و... تقریبا همه، یکدیگر رو میشناسند.
وقتی اپلیکیشنی برای یک کنسول (به طور رسمی) عرضه میشه، به این معنی است که 100% و بدون هیچ مشکلی قابل اجراست. و...
c) بخش آنلاین بازیها بر روی کنسولها، معمولا عملکرد بهتری داره، در بسیاری از بازیها match-making راحت تر صورت میگیره، سازندگان (به دلایل مختلف) از بخش آنلاین بازیها بر روی کنسولها بیشتر حمایت میکنند و تعدادی از مسابقات جهانی بر روی کنسولها برگزار میشه. علاوه بر این یک Consistency خاصی در بخش آنلاین بازیها بر روی کنسولها برقراره، به این معنی که خیلی کم اتفاق میفته سرور آنلاین بازیها برای همیشه از کار بیفته و یا اینکه به دلیل پایان کار سرویس خاصی (GWL
) دیگه نشه از بخش آنلاین بعضی بازیها استفاده کرد.
d) شاید برای بعضی از افراد این مسئله مهم نباشه، اما برای بسیاری، راحتی در استفاده از دستگاه بسیار حائز اهمیت هست. این قابلیت که بازی باز بتونه در مدت زمان کمی، بازی مورد نظر خود رو انتخاب کنه و بدون توجه به اینکه در سیستم عامل چه اتفاقی میفته و روند کار چطور هست، به انجام بازی بپردازد!
بسیار مهم هست.
e) و موردی که برای خیلیها دلیل اصلی خرید کنسول هست، بازیهای انحصاری هستن. بازیهای انحصاری (همونطور که از اسمشون مشخصه) بر روی هیچ پلتفرم دیگه ای منتشر نمیشن و فقط و فقط در انحصار اون کنسول هستن. در حال حاضر اکثر بازیهای کنسول Wii U انحصاری هستن، یعنی اگر طرفدار دو آتیشه ماریو و یا زلدا و استارفاکس و متروید هستید و Wii U ندارید، معنیش اینه که طرفدار دو آتیشه ماریو و زلدا و استارفاکس متروید نیستید.
بازیهای انحصاری معمولا به دلایل مشخصی انحصاری هستن: 1- استودیوی سازنده بازی، زیر مجموعه ای از کمپانی سازنده کنسول است. (First Party ) .
2- کمپانی سازنده کنسول در ساخت بازی سهیم بوده (چه از نظر مالی و یا نرم افزاری)
3-استودیوی سازنده بازی برای راحتی کار، و صرفه جویی در زمان، تصمیم به تمرکز بر روی یک کنسول میگیره.
4- قراردادی بین استودیوی سازنده و کمپانی سازنده کنسول صورت گرفته و بازی ساخته شده برای همیشه و یا مدت زمان مشخصی (انحصاری زمانی) در انحصار کنسول هست.
f) برای بازی بر روی کنسول نیاز به داشتن اطلاعات خاصی ندارید (یکسری اطلاعات پایه ای البته برای استفاده از هر چیزی نیازه)
g) برخی از سازنده ها بیشترین میزان فروش بازیهاشون از کنسولها هست و در نتیجه حمایتشون از نسخه کنسولی بازیشون بیشتر هست
نکات منفی:
a)قدرت سخت افزاری کنسولها تقریبا فقط در 3 سال اول بالاست و بعد از اون کنسول در سطح یک کامپیوتر متوسط هست. (با توجه به پیشرفت تکنولوژی و سخت افزار و گرافیک بازیها و...) (مثلا برای PS4 و XBO پایان سال 2016 )
b) عملکرد بازیها (خصوصا بازیها AAA و گرافیکی) بر روی کنسول معمولا با ضعفهایی همراه هست. این مورد میتونه بستگی به سازنده های بازی هم داشته باشه اما در کل نرخ فریم ریت و رزولوشن بازیها مشکل اصلی در کنسول هاست. در همین نسل 8، بسیاری از سازندگان رزولوشن متغیری رو انتخاب کردن (بر روی بعضی از کنسولها و در بعضی بازیها) (مثل 1366x1080) تا به نرخ فریم 30 یا در برخی بازیها 60 برسن.
فریم ریت بعضی از بازیها با مشکلاتی همراه هست (در بعضی بازیها فریم ریت از 30 به 20و15 و یا حتی زیر 10 کاهش پیدا میکنه و یا از 60 به 45و30 کاهش پیدا میکنه) و این شاید برای بعضی از افراد مشکل خاصی نباشه ولی برای بسیاری مهم هست.
c) با توجه به b، گرافیک بازیها در کنسول قابل تغییر نیست، و تمامی این افت فریم ها و رزولوشن پایین تر و... غیر قابل بهبود هستن. (بر خلاف PC)
d) در کنسول شما بیشتر میتونید بازی کنید و یا کارهای مربوط به گیمینگ انجام بدید. در نتیجه هزاران کاری که میتونید با PC (علاوه بر گیمینگ) انجام بدید، با کنسول قادر به انجام اونها نیستید (که البته خیلیا ممکنه بگن خب کنسول فقط برای بازی هست، درسته. اما با توجه به هزینه ای که میشه، باید این موارد هم مقایسه بشه.)
e) در کنسول شما اکثر بازیها رو باید با Controller بازی کنید (مگر اینکه بخواید 400-500 هزار تومن صرف خرید یک مبدل اتصال موس و کیبور به کنسول برای بازی با موس و کیبورد کنید. یا اینکه بخواید کینکت بخرید، یا Move بخرید).
f) قیمت بازیهای کنسول برای مدت زمان بیشتری بین 45 تا 60 دلار میمونه، (بر خلاف PC که بازی بعد از 6 ماه تخفیف 50 درصدی میخوره) در نتیجه یا باید برای تجربه بعضی بازیها مدت زمان زیادی صبر کنید، و یا بازی رو با قیمت بالا بخرید.
g) بر روی کنسول نمیتونید به راحتی برای هر بازی ای ماد نصب کنید.
h) اگه میخواید فقط روی کنسول بازی کنید، نمیتونید 10 ها بازی مستقلی که روزانه عرضه میشن رو بازی کنید (بعضی از بازیهای مستقل برای کنسول عرضه میشن ولی بسیاری از بازیهای زیبای مستقل نه)
i) اکثر کنسولها فقط از بازیهای یک یا دو نسل خاص از بازیها پشتیبانی میکنن و مثلا نمیتونید بازیهای خیلی قدیمی و یا بازیهای دو سه نسل قبل رو براحتی روی کنسول بازی کنید.
ادامه دارد...
من این پست طولانی رو زدم برای کسایی که ممکنه این موارد رو ندونن، دوستانی که توی این قضایا استاد هستن، ببخشید.